Home VestiZabava Singapur: Raste broj kompanija koje od gatara traže savet koga zaposliti

Singapur: Raste broj kompanija koje od gatara traže savet koga zaposliti

by bifadmin

Singapurska industrija proricanja sudbine (da, dobro ste pročitali) raste najbržim tempom do sada a tom rastu doprinose i kompanije koje prilikom donošenja poslovnih odluka konsultuju gledače u karte ili datume rođenja.

Primera radi, HR službe određenih preduzeća prilikom zapošljavanja novih kadrova ne razmatraju samo njihove radne biografije već i njihov datum rođenja. Ukoliko stručnjaci za feng šui na osnovu dana i godine rođenja odobre nekog kandidata velika je verovatnoća da će on zaista biti i primljen. Feng šui inače ne podrazumeva samo veštinu raspoređivanja nameštaja po određenim principima već i “čitanje” nečije sudbine na osnovu datuma rođenja. Direktor jedne od singapurskih agencija koje proriču sudbinu na osnovu feng šui metoda rekao je novinarima da oko 100 kompanija godišnje traži od nje savet samo koga da zaposli. Često su ti upiti vezani za važne, rukovodilačke pozicije.

Međutim, poslovni ljudi ne kontaktiraju proricače sudbine samo kada su u dilemi koga od svih kandidata za posao odabrati, već i za ostale profesionalne, pa i privatne odluke, poput one gde investirati svoj novac.

Možda je to razlog rasta industrije proricanja sudbine u Singapuru. Naime, prema zvaničnoj statistici broj agencija i organizacija koje se bave ovim poslom je između 2017. i 2021. godine porastao za 32,6 odsto. Ukupan prihod ove industrije je u pomenutom periodu iznosio 56 miliona dolara.

Izvor: CNBC

Foto: masbebet, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar