Home VestiPolitika i društvo Žena uzrokovala požar kako bi flertovala sa vatrogascima

Žena uzrokovala požar kako bi flertovala sa vatrogascima

by bifadmin

Jedna od posledica klimatskih promena su požari koji su ovog leta buktali širom Evrope, ali jedan, koji se odvijao u Grčkoj, privukao je posebnu pažnju medija.

Radi se o požaru u Tripoliju, grčkom gradu na Peloponezu, koji je, kako se ispostavilo, izazvala žena koja „uživa da gleda vatrogasce i da flertuje sa njima“.

Istraga je pokazala da je ova žena izazvala ustvari dva požara na poljoprivrednom zemljištu, koja su vrlo brzo obuzdana pa zapravo i nije imala prilike za koketiranje sa vatrogascima. Od uniformisanih lica ona će sada moći da gleda samo zatvorske čuvare budući da je osuđena na tri godine zatvora.

Ova njena romantična inicijativa sigurno nije bila simpatična vatrogascima koji se celog leta bore sa vatrenim stihijama. Toplotni talasi koji se nižu jedan za drugim predstavljaju veoma plodno tlo za požare, što se pokazalo i kroz njihovu brojnost. Čini se da je požarima najpogođeniji južni deo Evrope, a posebno Mediteran, mada i kod nas gore čitave planine.

Osim što ugrožavaju živote i životnu sredinu, požari nanose i veliku ekonomsku štetu. Prošle godine su u Evropi izazvali štetu od 4,1 milijardi evra, ponajviše u Grčkoj, Španiji i Italiji.

Izvor: Greek Reporter

Foto: hbl_media, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar