Home Promo Galenika nastavlja sa konstantnim rastom poslovanja

Galenika nastavlja sa konstantnim rastom poslovanja

by bifadmin

U godini kada obeležava 79 godina liderstva u farmaceutskoj industriji, kompanija Galenika nastavlja sa konstantnim rastom kroz značajno proširenje portfolija proizvoda i dalju internacionalizaciju poslovanja.

U prvih sedam meseci ove godine, Galenika je registrovala čak 90 proizvoda u Srbiji i na tržištima regiona. Ukupnu proizvodnju je povećala za 18 odsto, u odnosu na isti period prošle godine. Na tržištu Srbije, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 18 odsto, dok je u EU prodaja povećana više od dvostruko. Pored Srbije, Galenika uspešno posluje na 25 međunarodnih tržišta, a planira se proširenje na još 10 tržišta Evrope i MENA regiona.

Kompanija Galenika ima 40 brendova na liderskim pozicijama u svojim kategorijama po tržišnom učešču u Srbiji. U partnerstvu sa EMS – najvećom farmaceutskom kompanijom u Brazilu, Galenika je u prvih 7 meseci uspešno realizovala transfer tehnologije za još 6 proizvoda.

„Ove godine slavimo 79 godina, beležimo konstatan rast i naši proizvodi su dostupni na tri kontinenta, što je sve uspeh celog tima. Korisnici naših proizvoda poznaju brend i znaju da je Galenika garancija vrhunskog kvaliteta. Trudimo se da kontinuirano menjamo ljudske živote nabolje, kroz istraživanje i razvoj, edukaciju, tehnologiju, umrežavanje i investicije. Svi zaposleni koji danas rade u Galenici, i oni koji su radili u prošlosti, doprineli su njenom rastu i značaju. Vremena se menjaju, ali naši ljudi jesu i biće naša snaga“ – izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Galenika je trajno fokusirana na edukaciju, svojih zaposlenih i partnera, kao i na odgovoran i održiv način poslovanja kao jedan od stubova koji pokreću razvoj. U prvih sedam meseci gotovo je utrostručen ukupan broj sati uloženih u obuke zaposlenih, a kompanija je organizovala i sponzorisala 49 stručnih medicinskih događaja, za oko 1000 zdravstvenih radnika iz Srbije. Kao posledicu investicije u renoviranje internog vodovodnog sistema, Galenika je u prvih sedam meseci smanjila potrošnju vode za više nego duplo u odnosu na isti period prošle godine. Pored toga, od januara do jula Galenika je realizovala donacije u medicinskoj opremi za dve zdravstvene ustanove kao i donacije u lekovima za 44 zdravstvene ustanove u Srbiji.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar