Home VestiEkonomija Pouzdano upravljanje porodičnim finansijama preko Addiko banke

Pouzdano upravljanje porodičnim finansijama preko Addiko banke

by bifadmin

Tokom vremena dugovi umeju da se nagomilaju – kredit za letovanje, za nabavku ogreva i zimnice, za početak školske godine, kredit za stan, lizing za auto i dok trepnete imate 5, 6 ili više manjih kredita koji opterećuju vaše primanje.

Svaki kredit za sobom vuče prateće troškove, posebno ako su podizani iz različitih izvora, tj. banaka. I dok ste planirali da ta manja zaduženja vratite uz manja odricanja sada imate velika opterećenja kojima je vrlo teško upravljati. Iz tog razloga je bitno da u privatnim finasijama korisitite metode koje se u poslovnom svetu koriste decenijama.

Firme se u svom poslovanju uvek trude da skrate vreme naplate svojih potraživanja, a da pritome maksimalno moguće produže vreme otplate svojih zaduženja. Pošto su vaša primanja relativno fiksna u pogledu iznosa i vremena dospeća, najjednostavniji način da konsolidujete vaše dugove je njihovo objedinjavanje i prolongiranje vremena otplate.

Na domaćem tržištu najpouzdaniji partner za fizička lica je Addiko banka koja može da vam pruži profesinalne modele konsolidacije dugova koji su do sada bili rezervisani za firme i poslovne subjekte.

Program refinansiranja kredita Addiko banke omogućava vam da sve svoje kredite objedinite u jedan jedini kredit sa dužim rokom otplate i da pri tome dobijete i dodatni iznos novca sa kojim možete slobodno raspolagati po sopstvenom nahođenju.

Prednost konsolidacije duga se ogleda u tome što umesto više pojedinačnih kredita upravljate samo sa jednim kreditom, pa samim tim i lakše pratite svoje zaduženje. Kao drugo, kamatna stopa na konsolidovani dug je manja od zbira pojedinačnih kamatnih stopa na više kredita te vam se samim time smanjuje iznos mesešne rate koju morate da isplatite iz svojim mesečnih primanja. I kao treće, konsolidacijom duga produžava se vreme otplate, povećava se broj anuiteta, tj. rata pa time dodatno smanjujete iznos mesečne rate koju plaćate.

Addiko model refinansiranja kredita nudi vam mogućnost da objedinite apsolutno sva svoja kreditna zaduženja u svim bankama koje sada imate i otplaćujete ih u periodu od 5 do 12 godina i pritom podignete još dodatnih 25% vrednosti kredita kao dodatni keš kojim možete slobodno raspolagati po sopstvenom nahođenju.

Na raspolaganju su vam iznosi za refinansiranje od 100.000,00 dinara do 2.400.000,00 dinara uključujući i dodatnih 25% slobodnih sredstava koja vam se u roku od 1 radnog dana prebacuju na vaš tekući račun otovren kod Addiko banke. Kredit za refinansiranje odobrava se iskljušivo u dinarima uz efektivnu kamatnu stopu od 10,77% za iznos od 2.400.000,00 i rok otplate od 144 meseca do 16,56% za iznos kredita od 100.000,00 i rok otplate od 60 meseci.

Addiko banka ne zahteva dodatna sredstva obezbeđenja poput depozita, učešća, solidarnih jamaca ili sudužnika (žiranata). Potrebno je samo da svoja mesečna primanja u roku od 60 dana od dana odobrenja kredita prebacite u Addiko banku. Čak i ako ste zaposleni na određeno vreme Addiko banka ima mogućnost da vam izađe u susret.

Kada razmotrite opcije, prilagođene vašim potrebama, koje vam nudi Addiko banka, ostaje vam da razmotrite i date odgovor na sledeća pitanja:

Kako ću otplatiti kredit? – Ako napravite dobar plan raspolaganja mesečnim primanjima kojima raspolažete, konsolidaciju zaduženja možete uraditi bez velikih odricanja, tako da i ne osetite mesečno opterećenje koje donosi jedna rata kredita za refinansiranje.

Kako mogu promeniti svoje navike? – Promenom navika možete dodatno olakšati otplatu svojih zaduženja. Kada nađete pouzadanog partnera koji vam nudi dodatne finansijske izvore koji se obično nude samo firmama, nemate više potrebu da uzimate dodatne kredite kod drugih banaka i time opet sebe opteretite velikim ratama.

Kolika su moja zaduženja i rokovi otplate? – Kako ste videli u gore navedenom primeru, što je veći iznos kredita i duži rok otplate, mesešna kamata je manja. Objedinjavanjem što više manjih zaduženja i izborom dužeg roka otplate smanjujete iznos mesečnih anuiteta, tj. rata, i time sebi dodatno olakšavate vraćanje kredita. Takođe kao bonus sa izborom većeg iznosa reprogarama, ostavljate sebi mogućnost za veći iznos dodatno raspoloživih sredstava, ako se odlučite da iskoristite ovu opciju.

Kada date odgovor na ova tri pitanja, otplata konsolidovanog zaduženje postaje mnogo lakša. Kako se vaša finansijska situacija bude popravljala, doći ćete u mogućnost možda da ranije otplatite kompletno zaduženje. Addiko banka kao pouzdan partner će vam i ovde izaći u susret. Prevremena otplata kredita, u celosti ili delimično, je uvek moguća i to bez dodatnih i sakrivenih troškova.

Sve dodatne informacije o pogodnostima za konsolidaiju dugovanja koje Addiko banka nudi svojim klijentima možete naći na njihovoj internet stranici kredit za refinansiranje ili putem Kontakt centra na broj telefona: 0800 303 303.

Pročitajte i ovo...