Home VestiEkonomija „Fiat automobili Srbija“ u prvoj polovini 2014. prihodovala 774 mil EUR

„Fiat automobili Srbija“ u prvoj polovini 2014. prihodovala 774 mil EUR

by bifadmin

Kompanija „Fiat automobili Srbija“ (FAS) imala je promet od 774 mil EUR u prvoj polovini 2014. godine, dok je izvoz iznosio 753 mil EUR, saopštilo je u u Kragujevcu rukovodstvo tog preduzeća. To predstavlja rast prometa od 23%u odnosu na isti period prošle godine, dok je izvoz porastao za 25, a proizvodnja za 20%, rečeno je novinarima u FAS-u.

fiat500l01

„Postigli smo uspeh nakon više godina rasta i poslovanja kao aktivni investitor u Srbiji“, rekla je generalna direktorka FAS-a Silvija Verneti. Ona je istakla da je privremeni prekid proizvodnje koji se dogodio početkom septembra „normalna stvar“, jer potražnja na tržištu nije u stalnom porastu i dodala da je rad nastavljen normalnim tempom.

Prema njenim rečima, FAS će ponovo privremeno prekinuti proizvodnju ako to bude potrebno i imaće „fleksibilne planove“. Upitana da li ta fleksibilnost takođe podrazumeva otpuštanja, Verneti je kazala da ne postoje takvi planovi, ali da ne može da predvidi budućnost. „Posmatramo pažljivo razvoj tržišta“, rekla je Verneti.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...