Home VestiBiznis & Finansije Prevremeni izbori: 450 000 potipsa

Prevremeni izbori: 450 000 potipsa

by bifadmin

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, izjavio da je ta stranka do sada prikupila 450.000 potpisa građana za raspisivanje parlamentarnih izbora.On je prošlog meseca izjavljivao kako je teška ekonomska situacija u Srbiji glavni razlog za održavanje vandrednih izbora, iako bi u tako teškoj situaciji možda najpatriotskiji čin bio netrošenje državnih para na izbore.

Od 5. oktobra do danas potrošili smo mnogo novca za održavanje raznih preveremenih izbora koji suštinski nisu promenili centre političke moći u zemlji. Prošli parlamentarni izbori koštali su državu više od 15 miliona evra, a od njih je prošlo nešto više od dve godine. Osim ekonomskih troškova koje nam stvaraju konstatno padajuće vlade, tu je i činjenica da reformski projekti ne mogu biti izvedeni do kraja sa vladama koje traju polovinu svojih mandata.

Osim novca za kampanje, partije ga dobijaju i posle izbora. Stranke koje uđu u Skupštinu delile su prošli put 260 miliona dinara. Tada je SNS još bio zajedno sa radikalima, pa im je svima skupa pripalo 87 miliona dinara, za 81 mandat.

Uprkos ceni novih izbora u uslovima ekonomske krize i sve veće nezaposlenosti, aktivisti SNS-a vredno skupljaju potpise, od vrata do vrata. Kažu da im je dnevni prosek u Beogradu 1 500 potpisa. Ako skupe milion potpisa možda ipak neće skupiti većinu u Skupštini za raspisivanje prevremenih izbora, ali će definitivno demonstrirati svoju moć i time pridobiti simpatije neodlučnih birača koji se vode principom „kud svi Turci, tu i mali Mujo“.

Pročitajte i ovo...