Home VestiBiznis & Finansije Svedoci na suđenju Tatonovim ubicama uplašeni

Svedoci na suđenju Tatonovim ubicama uplašeni

by bifadmin

Zaštićeni svedok A1 nije prepoznala nikog od optuženih kao napadače na pokojnog Brisa Tatona prebijenog na smrt 17. septembra prošle godine u Beogradu, navodeći da od gustog dima navijačkih baklji nije mogla da im raspozna lica, već samo siluete. Ljubomir Marković (30), optužen za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, juče je u sudnici nakratko prekinuo svedočenje zaštićene svedokinje A1, kada je namigivao u njenom pravcu, što je nju uplašilo.

Ona je tokom prepoznavanja navela da optuženi Ljubomir Marković najviše odgovara građi jednog od dvojice mladića koji su istrčali iz kafića i uleteli u masu. Svedok je bila vrlo uznemirena tokom saslušanja, navodeći više puta da se plaši okrivljenih.

Ona je svedočila iza zatamnjenog stakla i njen glas je bio modifikovan, ali je izjavila odmah da je jako uplašena zbog optuženih. U jednom trenutku ona je prekinula svedočenje i zatim je navela da je optuženi Marković, inače jedan od vođa grupe „Alkatraz“, namigivao u njenom pravcu, i da se zato uplašila. Suđenje je bilo prekinuto oko sat vremena dok ona nije bila u stanju da nastavi da svedoči.

Svedok A1 ispričala je da je videla kako mladića iz Francuske udaraju i pale bakljom po licu, ali ne i momenat kada je bačen niz stepenište kod garaže na Obilićevom vencu. Opisala je kako je videla da huligani jednom mladiću pale lice bakljom, kod stepeništa na Obilićevom vencu, a kako drugog šutiraju u glavu, kada su ga oborili na zemlju. Prema navodima optužnice, bakljom je napadnut Bris Taton, a šutiran je Filip Mori.

Pročitajte i ovo...