Home VestiEkonomija „Bakina tajna“ dobila svetsku nagradu za najbolju ambalažu

„Bakina tajna“ dobila svetsku nagradu za najbolju ambalažu

by bifadmin

“Bakina tajna”, brend kompanije “Foodland”, osvojila je svetsku nagradu za najbolju ambalažu u kategoriji hrane na takmičenju za dizajn pakovanja “World package Grand Prix”, jedina u Srbiji i regionu. Ovo je prvi put da domaća kompanija dobije globalno priznanje u oblasti dizajna pakovanja. Teglice i flaše ocenjene kao najbolje na svetu, osmislio je srpski tim dizajnera predvođen Jovanom Trkuljom i Marijanom Zarić.

Dodela nagrada upriličena je 9. maja u Sidneju od strane “Svetske organizacije za pakovanja” (World Packaging Organisation), a priznanje za “Bakinu tajnu” primio je Vaso Lekić, generalni direktor Foodlanda. Lekić je izrazio zadovoljstvo što se mladi, domaći brend našao u društvu globalno uspešnih brendova poput Coca-Cole, McDonald’s-a i Johny Walkera.

BakinaTajna_4

“Svetsku nagradu “WorldStar” donosimo u Srbiju uvereni da će ona biti podsticaj za celo naše tržište da počne da razmišlja u pravcu unapređenja amabalaže. Verujem da vrhunski proizvod zaslužuje vrhunsku ambalažu. Mi smo puno energije, snage, vremena, ideja utrošili da bismo dobili savršeno pakovanje i ova nagrada je veliko ohrabrenje i nabolja moguća potvrda da smo uradili veliku i pravu stvar”, izjavio je Lekić i dodao da nagrada dokazuje kako i domaće firme mogu biti priznate i konkurentne na globalnom nivou.

“World package Grand Prix” tradicionalno okuplja pobednike regionalnih takmičenja za najbolje pakovanje. Početkom godine Foodland je osvojio nagrada za najbolju ambalažu u regionu „Regpak“, dok je na nedavno održanom takmičenju najboljih domaćih ambalaža „Packtivity“ osvojena nagrada za najbolji dizajn ambalaže u Srbiji.

Pročitajte i ovo...