Close
/ Posle 5 / Švajcarski poslastičari posle 80 godina izmislili novu vrstu čokolade
BiF Analize Čitajte B&F online

Švajcarski poslastičari posle 80 godina izmislili novu vrstu čokolade

rubi
Redakcija BIF on 06/09/2017 - 11:27 in Posle 5, Slajder

This post has already been read 4288 times!

Osam decenija posle lansiranja bele čokolade na tržište, Švajcarci su osmislili novi čokoladni proizvod – ružičastu Rubi. Ona je namenjena milenijalcima i njihovoj sklonosti ka hedonizmu.

Rubi karakteriše “svež ukus bobičastog voća” i specifična boja. Ovo je četvrta vrsta čokolade na svetu posle tamne, mlečne i bele, a ime je dobila po Rubi kakao zrnu od kojeg je napravljena. Ova vrsta kakaa dolazi iz Ekvadora, Brazila i Obale slonovače, a neobičnu boju duguje procesu ekstrakcije pudera iz zrna.

Čokolada je pravljena od prirodnih sastojaka i ne sadrži veštačku aromu i boju, u skladu sa trendovima na tržištu koje se okreće ka zdravijem načinu života.

Zasluge za njeno postojanje idu naučnicima poznatog proizvođača čokoladnih slatkiša Beri Kalebo (Barry Callebaut).

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *