Home VestiIT i nauka Beč traži startapove za nova energetska rešenja

Beč traži startapove za nova energetska rešenja

by bifadmin

Poslednjih godina tržište električne energije je u stalnom pokretu. Promenjeno ponašanje klijenata, konkurencija i digitalizacija donele su novu dinamiku unutar branše. Tako je bečko energetsko preduzeće „Wien Energie“ u potrazi za startap firmama u oblasti razvoja novih poslovnih modela i ove godine organizovalo konkurs „Innovation Challenge 2018“. Plan je da mlada preduzeća iz celog sveta sa stručnjacima iz preduzeća „Wien Energie“ isprobavaju nova energetska rešenja. Težište konkursa čine oblasti pametna infrastruktura, e-mobilnost, rad 4.0, fotonaponski paneli i inteligentna rešenja za potrošače.

„Mi smo u potrazi za startapovima sa ‘energijom’. Zajedno želimo da razvijemo pametna energetska rešenja za naše klijente“, kaže Mihael Štrebl, predstavnik bečkog preduzeća „Wien Energie“. „Kreativnost i fleksibilnost startapova u kombinaciji sa našim znanjem i iskustvom nude najbolje preduslove!“

Cilj konkursa je izrada konkretnih poslovnih modela i usluga u oblasti energetike koji će biti sprovedeni od strane stručnjaka i startap preduzeća. Prijava za startap preduzeća traje do 15. jula 2018. godine na stranici http://innovation-challenge.wienenergie.at.

Deset najboljih startapova biće u septembru pozvani u inovativni kamp gde će zajedno sa ekspertima iz oblasti energetike moći tri dana da rade na izradi svojih ideja. Potom će komisija izabrati pet projekata koji najviše budu obećavali a startapovi će do kraja godine moći da razviju prototip koji će u velikom finalu biti predstavljen.

Pročitajte i ovo...