/ Posle 5 / Brazilski državni službenici neće morati da rade tokom utakmica fudbalske reprezentacije
BiF Analize Čitajte B&F online

Brazilski državni službenici neće morati da rade tokom utakmica fudbalske reprezentacije

This post has already been read 1237 times!

Srbija odavno nije asocijacija na dobar fudbal a ovaj status dodatno je osigurala i nedavnom smenom selektora koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. odnosno dovođenjem na njegovo mesto podobnijeg. Možda se zato naši sugrađani sve manje bave najvažnijom sporednom stvari na svetu – niko više ništa ni ne očekuje od naše reprezentacije.

Brazilci, s druge strane, imaju čemu da se nadaju. Njihova ljubav prema fudbalu naširoko je poznata, a sada je i priznata od strane državne uprave. Tamošnji javni službenici naime neće morati da dolaze na posao ili će na njemu kraće ostajati za vreme utakmica nacionalne reprezentacije i to zbog – vremenske razlike.

Objašnjenje je jednostavno: u Rusiji, gde se održava Svetsko prvenstvo, utakmice će biti igrane baš u periodu kada je u Brazilu radno vreme. Zato će, u danima u kojima brazilska reprezentacija bude igrala ujutru, državni službenici raditi od 14 časova, a tokom popodnevnih utakmica će moći da napuste radna mesta već u 13h.

No, ljubitelji fudbala neće imati poseban tretman. Oni koji budu koristili ove pogodnosti moraće da odrade propuštene radne sate.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close