Home VestiEkonomija Proglašene žene zmajevi za ovu godinu

Proglašene žene zmajevi za ovu godinu

by bifadmin

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum obeležilo 20 godina postojanja i kontinuiranog rada, i dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicama „Cvet uspeha za ženu zmaja“ kao i kompanijama koje je pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača i ponele titulu „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

„Za sve ove godine postojanja i kontinuiranog rada na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije, možemo se pohvaliti sa 140 realizovanih projekata, 4900 žena koje su prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, više od 900 članica širom Srbije i 118 žena koje smo podstakli na dalje uspehe odajući im priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Ponosne smo i na to, što smo kroz dugogodišnji posvećeni rad postigle da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska a ne socijalna kategorija jer je kroz širok spektar naših aktivnosti postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije“, izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ je po dvanaesti put dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji. Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica ovog priznanja u najužem izboru našlo 19 zmajica, a „Žene zmajevi nad zmajevima“ su Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „Dexpress“ iz Beograda, dr Jasmina Knežević, suvlasnica i direktorka Opšte bolnice „Bel Medic“ iz Beograda, i Gordana Đurđević, suvlasnica i direktorka preduzeća „Slovo“ d.o.o. iz Beograda.

Po prvi put je ustanovljeno i dodeljeno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“, nastalo u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a ovogodišnji pobednik u ovoj kategoriji je kompanija „Delta Holding“ d.o.o. Beograd, koja je proglašena „Rodno najsenzitivnijom kompanijom“. Drugo mesto u ovoj kategoriji podelile su kompanije „Ikea Srbija“ d.o.o. Beograd i „Avon Srbija“, a treće mesto su osvojile kompanije „Vip mobile“ d.o.o. Beograd i UniCredit banka.
Manifestacija je ove godine održana uz značajnu podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, Ministarstva privrede, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), SME Week, Vip mobile i članica UPŽ.

Pročitajte i ovo...