Home TekstoviNove tehnologije Svinjski grip u službi hakera

Svinjski grip u službi hakera

by bifadmin

Kako javlja Mikro pc-world, antivirusna kompanija McAfee saopštila je da je epidemija svinjskog, ili ako više volite meksičkog, gripa povećala broj neželjenih poruka elektronske pošte. Ovaj podatak nije bezazlen, s obzirom na činjenicu da vas neopreznost pri kliku na linkove u ovim porukama može koštati bitnih podataka sa vašeg računara.

Broj ovih poruka je na globalnom nivou povećan za 2%, a one se uglavnom tiču lekova koji „garantovano“ leče svinjski grip. Na ove poruke prikačene su i hiperveze do lažnih Web apoteka na kojima se mogu kupiti ovi lekovi. Lakoverni posetioci su prve žrtve ovih kriznih profitera. Zato imajte u vidu da svi mejlovi koji vam stignu a u sebi imaju reči „svinjski grip“ nisu uvek dobronamerni.

Tako, ako slučajno kliknete na hipervezu, zlonamerni softer će se instalirati na vašem računaru i pokušati da ukrade poverljive podatke, uglavnom brojeve bankarskih računa i njihovih lozinki.

Osim što se služe masovnom paranojom, ovi hakeri često šalju estradne poruke pucajući na drugi front – želju da znamo što više o poznatim ličnostima, te ima i onih poruka u kojima piše da su zvezde poput Madone obolele od ovog gripa.

Pročitajte i ovo...