Home TekstoviNove tehnologije Jordanska kraljica twittuje

Jordanska kraljica twittuje

by bifadmin

Posle Eštona Kučera i Opre, evo još jedne džet-set ličnosti koja je potpala pod magiju sve veće ekspanzije Twitter sajta. Naime, jordanska kraljica Rania Al Abdula (Rania Al Abdullah) je pre tri dana otvorila nalog na Twitter-u i počela da obaveštava one koji je prate o svojim aktivnostima.

Kraljica Rania piše o svom privatnom životu, kao na primer, o filmu koji je gledala. Takođe je postavila i fotografiju gde sa mužem, jordanskim kraljem Abdulom II, stoji pored Pape, koji je trenutno na svojoj bliskoistočnoj turneji. U jednom postu (tvitu) je postavila i fotografiju sa svojim sinom. Inače, arapska javnost pozdravlja ovaj kraljičin potez, a mnogi Jordanci se osećaju počastvovanim što njihova lepa kraljica koristi čari modernih tehnologija. Iz ovog vida on-line dnevnika, može se zaključiti da je kraljica „obična“ tridesetosmogodišnja žena i majka dvoje dece.

Možda je ovo PR, a možda i kraljica stvarno želi da deo svog života podeli sa „spoljnim svetom“, ali za sada, kraljicu prati 17620 ljudi, dok ona prati 24 osobe.

Twitter je sajt za društveno umrežavanje koji vam omogućuje da svoje trenutne aktivnosti pretočite u poruku od 140 karaktera, slično statusu na Fejsbuku. Fenomen Twittera polako zahvata planetu i čini nam se da ovo nije poslednja javna ličnost koja se promoviše na ovakav način.

Ovo nije jedini kraljičin izlet u moderan tip komunikacije. Kraljica Rania takođe ima i svoj kanal na sajtu YouTube.

U svom prvom zapisu (tvitu) je napisala da „želi zajedno sa njenim sledbenicima (na Twitteru, prim. aut.) da sruši stereotipe“. Kraljičine aktivnosti možete pratiti na njenom Twitter nalogu.

Pročitajte i ovo...