Home TekstoviNove tehnologije New Frontier postao većinski vlasnik kompanije Saga

New Frontier postao većinski vlasnik kompanije Saga

by bifadmin

Kompanija Saga postala je šesta članica holdinga New Frontier Group. New Frontier je otkupio većinski udeo u preduzeću Saga d.o.o. Beograd, koje nudi IT rešenja i sistem integratorske usluge u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

New Frontier Holding je 8. decembra 2009. godine potpisao završni ugovor sa dotadašnjim većinskim vlasnicima, koji će kao suvlasnici i izvršni menadžeri ostati u preduzeću Saga.

Glavni izvršni rukovodilac New Frontiera, Branislav Vujović, zadovoljan je Saginim pridruživanjem New Frontier grupi. „Ovo je za New Frontier grupu sledeći ključni stepenik u razvoju, čime demonstriramo našu sposobnost da postižemo strateške ciljeve širenjem u geografskom smislu kao i povećanjem prihoda grupacije, uprkos teškim ekonomskim uslovima. Zaposleni u Sagi, sa svojim znanjem i ekspertizom, predstavljaju važno pojačanje grupacije i oni povećavaju naše kompetencije i sposobnost da pružimo istinsku dodatnu vrednost u poslovanju našim klijentima, naročito na polju telekomunikacionih rešenja.“, izjavio je Vujović.

Goran Đaković, generalni direktor Sage, sa puno entuzijazma je prokomentarisao priključivanje svog tima New Frontier grupi: „Partnerstvo sa New Frontier Holdingom je veoma važan strateški korak za Sagu. Posle 20 godina, Saga je za ICT usluge vodeća kompanija u Srbiji. Nakon širenja poslovanja u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, odlučili smo da proširimo naš domet i ponudu ovim partnerstvom, što će biti od koristi svima – i za NFH, i za Sagu, ali naročito našim klijentima. Naša zajednička ponuda, teritorijalno pokrivanje i iskustvo će omogućiti da potrebama naših klijenata izlazimo u susret sa lakoćom i zadovoljstvom, kao i uvek.“

Saga će zadržati svoj identitet i nastaviće da nastupa na tržištu kao „Saga”. Kao sastavni deo ovog preuzimanja, New Frontier Holding je potpisao dugoročne ugovore sa dosadašnjim vlasnicima i izvršnim menadžmentom, koji će nastaviti da budu u potpunosti zaduženi za upravljanje i dalji razvoj kompanije. Saga i New Frontier Group će zajedno raditi na proširenju ponude i strategiji povećanja broja klijenata u okviru Adrijatik regiona.

New Frontier Holding GmbH (NFH) je preduzeće osnovano u Austriji 2006. godine. NFH planira da investira u 15-20 preduzeća u sledećih tri do pet godina, pri čemu će poslovna strategija biti okrenuta ka kompanijama sa snažnim fokusom na softveru, uslugama i rešenjima. New Frontier Group na kraju 2009. godine ima šest članica: Profint (Češka Republika i Slovačka), Cogent (Slovačka i Češka Republika), XAPT (Mađarska i SAD/Kanada), Grepton (Mađarska), Romsys (Rumunija) i Saga (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija). (A.S.)

Izvor: Mikro.rs

Pročitajte i ovo...