Home TekstoviNove tehnologije Lenovo predstavio nove modele serije Thinkpad

Lenovo predstavio nove modele serije Thinkpad

by bifadmin

Lenovo je danas na srpskom tržištu predstavio svoje najnovije proizvode koji su pre par nedelja imali premijeru na svetskom tržištu: novu seriju prenosivih računara ThinkPad, jednostavno nazvanu Edge, kao i modele T410s, T410, T510, radnu stanicu W510 i prvi profesionalni notebook ThinkPad X100e.

ThinkPad modeli Edge, dijagonale 13, 14 i 15 inča posebno su dizajnirani kako bi udovoljili potrebama malih i srednjih preduzeća. Model dijagonale 13 inča predstavlja prvi notebook serije ThinkPad sa AMD dual core procesorom i tehnologijom VISION Pro.

Uz vrhunske performanse, ove modele krasi moderan dizajn i pristupačna cena. Dizajn je „prečišćen“, ali je istovremeno zadržana izdržljivost i dugotrajnost. Računari su opremljeni tastaturom otpornom na tečnosti, ali i već od ranije poznatim funkcijama Active Protection System i Rescue and Recovery.

Uz crnu boju sjajnom ili mat završnicom, koja ostaje tradicionalna boja za poslovne korisnike, notebook Edge može se naći i u jarko crvenoj boji, za sve one koji vole da budu „u centru pažnje“.

Ovom prilikom, takođe su predstavljeni prenosivi računari ThinkPad serije T, W i X, i to: T410s, T410, T510 koje pokreću procesori Intel® Core™ dual-core omogućavaju korisnicima brže obavljanje više zadataka i bolju energetsku efikasnost. Osim značajnih poboljšanja u performansama, novi modeli povećavaju produktivnost ThinkPad-a sa još neviđenim trajanjem baterije od 22 sata na određenim modelima, dodatnim mogućnostima ekrana osetljivim na dodir i bežičnim broadband rešenjem – Qualicomm Gobi 2000.

Radna stanica W510, takođe donosi poboljšane performanse: snažnija je nego pre, podržava memoriju od 16 GB i procesore quad core, ima četiri memorijska slota za do 16 GB visoke performanse 1333 MHz memorije DDR3. Poboljšanja se odnose i na grafiku, W510 poseduje Nvidia kartu sa memorijom od 1 GB, ali i najnoviji Intel® Core™ procesor i7. Ova radna stanica je prvi ThinkPad koji ima USB priključke 3.0 koji korisnicima omogućavaju prenos podataka 10 puta brži od USB 2.0.

Predstavljanjem ultra prenosivog računara ThinkPad X100e, Lenovo je uveo novu kategoriju ranučanara koja je namenjena biznis korisnicima, a obezbeđuje: profesionalne performanse, jednostavno korišćenje, inovativan dizajn sa mogućnošću izbora boje, a uz vrlo prihvatljivu cenu. Ovaj model je prvi prenosivi računar kod kog je, saradnjom AMD-a i Lenova, ponuđen procesor VisionPro. ThinkPad X100e nudi ono što je poslovnim korisnicima najbitnije: jednostavnost korišćenja i mobilnost.

Pročitajte i ovo...