Home TekstoviNove tehnologije Čovek preko iPhonea gledao kako mu obijaju kuću

Čovek preko iPhonea gledao kako mu obijaju kuću

by bifadmin

VEB KAMERE I KUĆNI SISTEMI ZA OBEZBEĐENJE odavno su deo američke kulture. Stanovnik Dalasa Vinsent Hanter iskoristio je prednost obeju navedenih bezbednosnih mera za kuću, ali mu ni to nije bilo dovoljno pa je veb kamere u svojoj kući povezao i na aplikaciju iCam za iPhone.

Aplikacija iCam, koja košta 5 dolara i kupuje se u Appleovoj mrežnoj prodavnici, omogućava korisniku da preko 3G ili Wi-Fi mreže šalje video sliku i zvuk sa čak četiri kamere na iPhone ili iPod touch.

Hanter je nedavno bio na odmoru kod rođaka u Hartfordu (Konektikat), kad je primio tekstualnu poruku iz aplikacije iCam koja je ukazivala da su senzori u njegovoj kući otkrili kretanje.

Odmah je pomoću te aplikacije dobio sliku sa kamera i potom posmatrao kako dvojica muškaraca pokušavaju da mu uđu u kuću. U jednom trenutku jedan od njih je bacio ciglu kroz staklo na vratima i potom su obojica ušli unutra.

Hanter je pozvao policiju skoro istovremeno kad je to automatski učinio i sistem kućnog obezbeđenja. Potom je gledao kako dvojica kradljivaca rade svoj posao i odlaze… pre nego što se pojavila policija. Prema pisanju lokalnih medija lopovi još nisu uhvaćeni.

Aplikacija iCam nije dobila naročito visoke ocene od onih koji su je kupili. Zaradila je tri i po zvezdice od skoro 1000 kupaca koji su našli za shodno da je ocene. Pa ipak, ova standardna tehnologija široke potrošnje bila je vrlo blizu toga da pomogne hvatanje dvojice provalnika i prava je šteta što policija nije stigla pre nego što su izašli iz kuće. (Mikro vesti)

Pročitajte i ovo...