Home VestiBiznis & Finansije Kako raditi u skladu sa zakonom o mobingu

Kako raditi u skladu sa zakonom o mobingu

by bifadmin

Novim Zakonom o sprečavanju zlostavljanja na radu, koji je u primeni od 4. septembra 2010. godine, od preduzeća se očekuje da zabrane zlostavljanje na radu i u vezi sa radom, zbog čega su eksperti iz oblasti radnog prava za firme pripremili praktičan priručnik sa pripremljenom dokumentacijom na CD-u.

Kao što znate, svaki dokument kojim se kadrovska služba bavi zahteva specifične odredbe i tekstove. Ali u slučaju i najmanje greške može se desiti da ceo dokument više nije punovažan, a kazne za nepoštovanje Zakona o radu se kreću i do 1.000.000 dinara. Ako želite sažetak ovog zakona, kao i konkretne primere iz prakse kadrovske politike, jedan od načina da dođete do njih je pomoću pomenutog priručnika.

„Uzorci i praktična uputstva za uspešnu kadrovsku službu“ namenjen je privrednim društvima, javnim službama i preduzetnicima. Priručnik je priredio Milan Ivanošević, a on sadrži više od 200 jasnih i preciznih primera koji se koriste u svakodnevnom poslovanju HR službe, već pripremljenih na CD-u. Priručnik, sa CD-om, košta 15 900 dinara.

Pročitajte i ovo...