Home TekstoviNove tehnologije Novi broadband moduli omogućavaju povezivanje uređaja

Novi broadband moduli omogućavaju povezivanje uređaja

by bifadmin

Vizija kompanije Ericsson o svetu u kojem je 50 milijardi uređaja povezano do 2020. godine sve je bliža realnosti. Sa uvođenjem dva nova HSPA modula za mobilni broadband koje je razvio Ericsson korisnicima širom sveta omogućeno je da koriste umrežene uređaje za igru, media plejere, navigacione uređaje i tablet računare koji imaju opciju brzog mobilnog broadbanda.

Korisničko iskustvo i performanse uređaja sa ovim modulima su vrhunski u poređenju sa konekcijom putem hardverske zaštite softvera (dongle). Sa ugrađenim tehnologijama, antenama i sistemima, performanse su poboljšane uz bolji kvalitet i manju potrošnju struje. Korisnici mogu da uživaju u dužem trajanju baterije i kulera. Pored toga, moduli omogućavaju korisnicima brzine downloada do 21Mbps i uploada do 5.76Mbps.

Ericsson je kreirao oko 100 modula za notebook i netbook računare i 25 za tablet računare, a nove module će ugraditi u pomenute uređaje do kraja 2011. godine.

Ericsson na kongresu “CTIA Wireless 2011”

Ericsson će na međunarodnom skupu “CTIA Wireless 2011” pokazati kako Umreženo društvo menja živote, posao i zabavu ljudi kao i svoju spremnost u preuzimanju vodeće uloge u transformaciji ka Umreženom društvu.

Hans Vestberg, predsednik kompanije Ericsson izjavio je: „Snage mobilnosti, broadbanda i cloud-a udružuju se u okviru Umreženog društva. Ove snage usmerene su ka izazovima poput edukacije, migracije, emisijama CO2 i zdravstva. Svet je u sred tehnološke revolucije, u kojoj IT i telekomunikacije udružuju snage da bi stvorili Umreženo društvo. Kada je jedna osoba povezana, njen život se menja. Kada je sve povezano – svet se menja. I to je suština Umreženog društva.”

Vestberg je pozvao kolege, saradnike i poslovno društvo da uloži napore sa ovim ciljem, rekavši da je važnije šta mi kao industrija možemo da uradimo u budućnosti, pre nego šta Ericsson kao kompanije komože da uradi danas.

Predsednik Ericssona je naglasio ove poruke u svom ključnom obraćanju na međunardonom skupu “CTIA Wireless 2011”.

Pročitajte i ovo...