Home TekstoviNove tehnologije Telenor u saradnji sa S&T Serbia kreirao mrežu nove generacije

Telenor u saradnji sa S&T Serbia kreirao mrežu nove generacije

by bifadmin

Telenor u Srbiji je, uz stručnu podršku S&T Serbia, uspešno realizovao projekat transformacije svoje mreže još više je unapređujući i modernizujući korišćenjem Amdocs OSS rešenja.

U sklopu prve faze projekta transformacije svojih operativnih sistema podrške (OSS), Telenor je, uz pomoć S&T Serbia, primenio Amdocs OSS kao rešenje za planiranje i inventar celokupne mreže i servisa. Projekat transformacije OSS–a u Telenoru Serbia osmišljen je tako da omogući ovom telekomunikacionom operateru da postavi i upravlja IP mrežom sledeće generacije koja će ponuditi nove servise svojim pretplatnicima – kojih je već preko 3 miliona.

Uspešna implementacija Amdocs OSS rešenja – ostvarena je u saradnji sa S&T Serbia – vodećom kompanijom u domenu IT usluga sudeći po IDC-u. S&T Serbia ima dokazanu ekspertizu u telekomunikacijama – skoro polovina ukupnih prihoda (46%) koje S&T Serbia ostvaruje je iz ove privredne grane. „Ovo je bio jedan od najkompleksnijih OSS Network Inventory projekata koji je obuhvatio celokupnu telekomunikacionu mrežu korisnika. Projekat je obuhvatio modelovanje preko 100 različitih tipova uređaja i preko 5 različitih tehnologija, i proširen je zahtevom za tehnološkim unapređenjem njihove mreže. Veoma nam je drago da je korisnik zadovoljan, i da je od sada i kod nas u upotrebi jedno svetsko rešenje – Amdocs OSS – koji se koristi i u Telenoru u Švedskoj. Nakon više od godinu dana projekat je uspešno priveden kraju, ali ćemo i dalje nastaviti da pružamo podršku Telenoru“, izjavio je Miroslav Milić, menadžer za infrastrukturna rešenja u S&T Serbia.

Amdocs OSS rešenje će pružiti Telenoru jasan pregled mreže, obezbeđujući jedinstven izvor podataka o servisima i inventaru kao podrška svim operativnim procesima planiranja, njihovom ispunjenju i sigurnosti. Ovo će omogućiti mobilnom operateru da smanji troškove i poveća učinak pružajući tačne i konzistentne podatke. Funkcionalnost rešenja „upravljanje planiranjem“ omogućava Telenoru u Srbiji da sačuva resurse za buduće korišćenje , kreira više planova, i pokrene „šta-ako“ scenarije kako bi identifikovao efikasnije planiranje. Ovo rešenje može smanjiti Telenorove operativne i kapitalne troškove, jer se proširivanje mrežnih kapaciteta od sada samo radi kada i gde je potrebno.

Pročitajte i ovo...