Home TekstoviNove tehnologije HP: Troškovi nastali zbog tehnološkog kriminala porasli za 56 odsto

HP: Troškovi nastali zbog tehnološkog kriminala porasli za 56 odsto

by bifadmin

HPje predstavlio rezultate novog istraživanja koje pokazuju da tehnološki napadi sve više opterećuju preduzeća i državne institucije, i da imaju značajan finansijski uticaj, uprkos široko rasprostranjenom poznavanju njihove opasnosti.

class=“HPBodyText“>Drugo godišnje istraživanje Cost of Cyber Crime, koje je sproveo Ponemon institut,pokazuje da su srednji godišnji troškovi na relevantnom uzorku organizacija bili 5,9 miliona dolara, a njihov raspon je bio od 1,5 do 36,5 miliona dolara godišnje. To predstavlja rast od 56 odsto u odnosu na srednju vrednost iz prethodnog istraživanjaobjavljenog u julu 2010. godine. Istraživanje je bazirano na razgovorima s reprezentativnim uzorkom stručnjaka za zaštitu podataka i IT bezbednost iz 50 organizacija koje se bave različitim delatnostima.

class=“HPBodyText“>

class=“HPBodyText“>Onojepokazalodasuoporavakpodatakaidetekcijanapadanajskupljeinterneaktivnosti, štoznačiidapredstavljajuznačajnuprilikuzauštedutroškovazaorganizacijekojemogudaautomatizujudetekcijuioporavakprimenombezbednosnihtehnologija.

class=“HPBodyText“>

class=“HPBodyText“>Tehnološki napadi postali su uobičajena pojava. Tokom perioda od četiri nedelje, kod učesnika istraživanja zabeležena su 72 uspešna napada nedeljno, što je skoro 45 odsto više nego godinu dana ranije. Više od 90 odsto svih troškova nastalih zbog tehnoloških napada posledica su zlonamernog koda, DoS napada, krađe uređaja i web napada.

class=“HPBodyText“>

class=“HPBodyText“>Tehnološki napadi mogu biti skupi ako se ne razreše brzo. Prosečno vreme potrebno da se razreše posledice tehnoloških napada je 18 dana, uz prosečne troškove od skoro 416 hiljada dolara. To predstavlja povećanje od skoro 70 odsto u odnosu na prošlogodišnju procenu da je za 14 dana za rešavanje problema potrebno 250 hiljada dolara. Rezultati pokazuju i da je za prekid zlonamernih insajderskih napada potrebno više od 45 dana.

Pročitajte i ovo...