Home TekstoviNove tehnologije Cloud rešenja za javni sektor

Cloud rešenja za javni sektor

by bifadmin

Atos, internacionalna IT servisna kompanija će ponuditi komunikacijske i collaboration usluge zasnovane na Microsoft Windows Server i Hyper-V rešenjima hostovanim u Atos datacentrima. Privatne cloud ponude su specijalno prilagođene organizacijama iz javnog sektora koje zahtevaju prednosti privatnog cloud-a uključujući i saglasnost sa državnim standardima o bezbednosti podataka.

Kao rezultat ovog strateškog saveza, Atos će integrisati Microsoft cloud tehnologije u svoj cloud portfolio, kao i u svoju internu IT infrastrukturu. Takođe, Microsoft će sarađivati sa Atosom i podržavati ga u prodaji privatnih cloud rešenja javnom sektoru, što podrazumeva i pružanje ekspertize pri prodaji, marketingu i tehničkom razvoju kroz zajedničke ponude.

Ponude ovih kompanija će se razvijati u dve faze. Početkom 2012, planira se lansiranje niza karakterističnih ponuda Atosovim i Microsoftovim klijentima u Francuskom javnom sektoru. U drugoj fazi, cilj je proširenje Atosovih ponuda koje će zadovoljiti buduće zahteve klijenata i u drugim evropskim zemljama.

Prednosti ovih ponuda javnom sektoru uključuju: saglasnost sa nacionalnim i vladinim standardima o bezbednosti podataka; hostovanje u matičnoj državi; community cloud, integrisanu usaglašenost sa nacionalnim i evropskim propisima i mogućnost dodatnih usluga kao što su arhiviranje, enkripcija i posebna bezbednosna pravila.

Jérôme Brun, viši potpredsednik Atos Cloud servisa: “Atos je posvećen pružanju komunikacionih i collaboration rešenja svojim klijentima. U ponudi privatnih cloud rešenja našim klijentima u javnom sektoru vidimo veliku šansu za kompanije Microsoft i Atos. Kao jedna od najvećih outsource kompanija u Evropi, posvećeni smo pružanju cloud usluga i korišćenju Microsoftovih komunikacionih i collaboration rešenja koja su najbolja u klasi, što uključuje Exchange, SharePoint i Lync rešenja za kojima postoji velika potražnja u javnom sektoru.”

Nathalie Wright, direktor marketinga za javni sektor u Microsoftu, Francuska: “Naš savez sa Atosom će postaviti temelje za novu generaciju komunikacionih i collaboration usluga od kojih će javni sektor imati koristi, uz istovremeno obezbeđivanje potreba u smislu suvereniteta podataka i bezbednosti. Ovo je bitan korak napred ka bržem usvajanju novih IT tehnologija u okviru organizacija iz javnog sektora.

Pročitajte i ovo...