Home TekstoviNove tehnologije HP omogućava pristup digitalnoj kolekciji radova Paula McCartneya

HP omogućava pristup digitalnoj kolekciji radova Paula McCartneya

by bifadmin

HP je omogućio kreiranje neverovatnog načina za pristup novom portalu Paula McCartneya na adresi www.paulmccartney.com. Preko portala je moguće ostvariti uvid u obimna digitalnu kolekciju muzike, pesama i fotografija čuvenog muzičara, kao i posetiti prodavnicu promotivnih artikala, čitati blog i videti druge sadržaje.

Godinu dana su HP i McCartneyjeva kompanija MPL Communications tesno sarađivali na projektovanju, pokretanju i održavanju privatne digitalne kolekcije smeštene u cloud okruženje. Kolekcija obuhvata više od milion stvari koje je McCartneyjeve sakupio tokom više od 5 decenija. Do sada je pristup digitalnoj kolekciji bio moguć samo interno, iz kompanije MPL Communications.
McCartneyjev novi portal koristi sadržaje i funkcionalnosti digitalne kolekcije da bi na dinamički način kreirao privlačan ugođaj za muzičke fanove. Sajt koji su napravili HP i MPL Communications ljubitelji mogu da koriste na intuitivan i jednostavan način, a upotrebljeni su metadata tagovi i kontekstualno strukturisanje radi lakšeg povezivanja tipova sadržaja.

Ono što žele, fanovi mogu videti na nekoliko načina. Na primer, mogu potražiti određeni album i naći ne samo pesme, već i dodatne informacije kao što su tekstovi pesama, fotografije ili video-snimci.

„Ideja je da zainteresujemo ljude i uvedemo ih u naš svet pun novih činjenica i fotografija, vesti o aktuelnim dešavanjima, zapisa iz prošlosti, crtica iza kulica, i svega onoga što samo mi možemo da predstavimo javnosti“, rekao je McCartney. „Sajt oživljava digitalnu kolekciju tako što neprestano izvlači nove sadržaje i stalno kreira novi ugođaj za posetioce.“

HP-ovo odeljenje za poslovne usluge napravilo je digitalnu kolekciju pomoću HP-ove konvergentne infrastrukture, serveri, storidž, mrežna oprema i softver omogućili su neprimetnu integraciju kolekcije i sajta.

HP-ova tehnologija daje kompaniji MPL Communications fleksibilnost da na lak način iz digitalne kolekcije odabere sadržaje za javnu upotrebu. Zahvaljujući tome, fanovi će biti i u prilici da odaberu sadržaje koji su prilagođeni gledanju na zahtev.

Novi sajt ima i jedinstven internet muzički plejer nazvan – The Jukebox. Fanovi ga mogu koristiti da slušaju pesme, kao i da kreiraju lične plejliste muzike koja se nalazi u digitalnoj kolekciji. Pored toga, moguće je na klik pristupiti istorijskim informacijama u vezi odabranih McCartneyjevih pesama i albuma.

„Fanovi mogu očekivati bogatiji i sveobuhvatniji ugođaj nego ranije“, rekao je Jan Zadak, izvršni potpredsednik za globalnu prodaju, HP. „Naša saradnja sa kompanijom MPL Communications pokazuje značaj tehnologije za podsticanje uspeha Instant-On muzičke organizacije, uz redefinisanje korisničkog ugođaja.“

Više informacija o kompaniji MPL Communications i načinu na koji je kreirala Instant-On okruženje možete pronaći na adresi www.hp.com/go/mccartney.

Pročitajte i ovo...