Home TekstoviNove tehnologije Pirati objavili da će učestvovati na Evropskim izborima

Pirati objavili da će učestvovati na Evropskim izborima

by bifadmin

U Pragu je 14. i 15. aprila održana Generalna Skupština Internacionale Piratskih partija. Predstavnici iz 28 zemalja su odlučivali o kursu piratske „kišobran“ organizacije. Takođe, imenovani su novi članovi saveta. Sa liste jakih mogućih kandidata, najveći broj glasova je dobila piratkinja iz Srbije, Jelena Jovanović i uvrštena je u savet. Pored Jelene (Srbija, 35 god.), kopredsednici saveta su Lola Voronina (Rusija, 25 god.) i Gregori Engels (Nemačka, 35 god.).

Ostali članovi borda su Trevis Mekre (Kanada, 22 god.), Ed Gerahti (Britanija, 24 god.), Nuno Cardoso (Portugalija, 38 god.) i Denis Simon (Švajcarska, 27 god).

PPI je savez velikog broja Piratskih Partija, jedan od najbrže rastućih političkih pokreta u svetu. Generalna Skupština se ticala pitanja bitnih za pokret Piratskih Partija, uključujući odluke o politici delovanja, tehničkim aspektima Piratske birokratije, i reakcijama u odnosima prema velikim događajima.

Za vreme konferencije održana je radionica na kojoj je skiciran plan u vezi sa nadolazećinm Evropskim Izborima. Piratske partije će učestvovati na izboirma i uključiće zajednički program u svoje pojedinačne i formiraće političku partiju na nivou Evropske Unije. Deklaracija je poslata članovima PPI na ratifikaciju. Do sada, potpisana je od strane 19 zemalja (DE, CZ, IT, PL, LU, BE, LV, FR, EE, FI, RO, RS, UK, ES, SI, SK, SE, CAT, PT), uključujući i poznatu MEP Ameliju Anderštoter iz Švedske.

Pročitajte i ovo...