Home TekstoviNove tehnologije I direktor Yahoo-a lagao za fakultetsku diplomu

I direktor Yahoo-a lagao za fakultetsku diplomu

by bifadmin

Nemamo samo mi problema sa diplomama svojih vođa, ima ih i Yahoo. Naime, direktor kompanije Skot Tompson tvrdio je da ima dve diplome – iz računovodstva i informatike, sa Stonhil koledža. Ispostavilo se da on nema diplomu iz informatike, međutim tamošnja javnost ne prelazi lako preko ove obmane. Ostalo rukovodstvo Yahoo-a se pobunilo i već je organizovana komisija za ispitivanje kvalifikacija direktora Tompsona.

Njujork Tajms piše da se ova afera pojavila u najnezgodnije vreme za Yahoo, kada se njegovo poslovanje ne razvija baš najbolje. Tompson, koji je na čelo kompanije došao u januaru, pokušavao je da povrati web pionira koga sa tržišta polako izbacuje jaka konkurencija, poput Google-a. On se već založio za neke promene u Yahoo-u koje se tiču otpuštanja 2 000 ljudi, odnosno smanjivanja broja zaposlenih za 14 odsto. Ovo se svakako neće dobro odraziti na njegove planove.

„Poslednja stvar koja je ovoj kompaniji potrebna je ova afera, ovo je kao da je Yahoo-u pao nakovanj na glavu“, kazao je Bendžamin Sačer iz Maskvajer sekjuritis. Sada Yahoo mora da čeka rezultate istrage komisije koja će se baviti i pitanjem kako je sakriven stepen obrazovanja sadašnjeg direktora i ko je za to odgovoran.

Pročitajte i ovo...