Home VestiBiznis & Finansije „Uzdisaj za udisaj“ pobednik konkursa za najbolji kratki ekološki film

„Uzdisaj za udisaj“ pobednik konkursa za najbolji kratki ekološki film

by bifadmin

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“, u organizaciji Centra za unapređenje životne sredine, završen je svečanim uručenjem nagrade za najbolji kratki ekološki film snimljen mobilnim telefonom, koji je organizovala kompanija Vip mobile. Po oceni stručnog žirija, najbolji film na konkursu „Pronađi inspiraciju za ekomotivaciju“ je „Uzdisaj za udisaj“, autorke Dragane Šarković iz Beograda.

„Životna sredina u kojoj živimo svakim danom je sve zagađenija. Želim da ovim filmom na satiričan način prikažem svakodnevnicu jednog sasvim običnog čoveka, koji sentimentalno izražava svoja osećanja za neka davna čistija vremena“, izjavila je autorka kojoj je uručeno svečano priznanje i smart telefon Samsung Galaxy Beam I8530. Film možete pogledati na sajtu www.vipekomotivacija.rs.

Svi posetioci festivala su takođe imali priliku da pogledaju i skulpturu i dva mozaika, napravljena od starih mobilnih telefona koje je kompanija Vip mobile sakupila u okviru akcije „Vip ekomotivacija”. Autor ovih umetničkih dela je mladi beogradski vajar Vuk Mikalački, koji je na veoma kreativan i interesantan način uspeo da iskoristi telefone koji nisu više u upotrebi.

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ održan je od 14. do 16. novembra u Domu omladine Beograda. Ove godine se po prvi put održao pod ovim imenom i predstavlja nastavak prakse uspešnog organizovanja Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“, koji je publika u Beogradu imala prilike da vidi tokom 2010. i 2011. godine. Centar za unapređenje životne sredine i kompanija Vip mobile su želeli da osnaže ekološku svest kod ljudi i time pokažu koliko zapravo svako od nas može da doprinese razvoju ekološki odgovorne šire zajednice.

Pročitajte i ovo...