Home VestiPolitika i društvo Nemački biro rada ponudio radno mesto u bordelu

Nemački biro rada ponudio radno mesto u bordelu

by bifadmin

Jeste da je u pitanju slobodno mesto za posao konobarice, ali s obzirom da ovo nije prvi put da Nemački biro rada čini ovakvu grešku postavlja se pitanje koliko daleko treba ići kako bi se smanjila nezaposlenost.


Mlada Nemica iz Augsburga dobila je ponudu koja se (ne) odbija od Nemačkog biroa rada. Pošto je nekoliko meseci bezuspešno pokušavala da dobije posao, ovu devetnaestogodišnjakinju Biro je pozvao zbog upražnjenog radnog mesta konobarice u lokalnoj javnoj kući. Prema pisanju Augsburger Allgemeine, devojka je dobila pismo u kojem se od nje traži da dođe na razgovor za posao „prikladno obučena“ u ustanovu koja se zove Colosseum. Već obična internet pretraga otkriva pravu ponudu ovog preduzeća, „nudističkog kluba“, sa velikim izborom devojaka.

Razumljivo, mlada žena je postala izbezumljena zbog ove, „nepristojne ponude“, i nije dugo trebalo da čitav slučaj dospe u javnost. Prema rečima predstavnika Nemačkog biroa rada, njihova praksa podrazumeva ispitivanje potencijalnih kandidata da li su raspoloženi da prihvate eventualno radno mesto u industriji zabave za odrasle. U ovom konkretnom slučaju, to nije učinjeno. Biro takođe napominje da nikada nije nudio slobodna radna mesta prostitutki.

Slučaj sa devojkom iz Augsburga nije prvi ove prirode, ali je obnovio nekoliko starih debata u Nemačkoj, koja je 2002. legalizovala prostituciju, a dve godine kasnije počela da ukida izvesna socijalna davanja za sve nezaposlene koji ne žele da prihvate ponuđene poslove sa Biroa. Pojedini amandmani praktično su na mala vrata uveli mogućnost da agencije za ponudu poslova nude i radna mesta u javnim kućama. Od tada u Nemačkoj i „seks radnici“ imaju prava na zdravstveno i penziono osiguranje.

Pročitajte i ovo...