Home VestiPolitika i društvo Florans Noavil, Muharem Bazdulj i film Logor posrnulih žena na 2. Beogradskom festivalu evropske književnosti

Florans Noavil, Muharem Bazdulj i film Logor posrnulih žena na 2. Beogradskom festivalu evropske književnosti

by bifadmin

Florans NoavilPoznata francuska književnica Florans Noavil i jedan od najznačajnijih novih glasova postjugoslovenskog književnog konteksta Muharem Bazdulj nastupaju drugog dana na 2. Beogradskom festivalu evropske književnosti, u okviru programa Na sceni. Oni će razgovarati s publikom i čitati tekstove iz svojih novih rukopisa.

Programi se održavaju u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Najpre u 19 časova nastupa Muharem Bazdulj, dok književno veče Florans Noavil počinje u 20 časova.

U okviru festivalskog programa Književnost na filmu u 21 čas počinje besplatna projekcija filma Logor posrnulih žena Laca Halame koji je nastao prema istoimenom romanu vodećeg savremenog slovačkog pisca Antona Balaža.

Posetioci Festivala mogu da na izložbi posvećenoj Zbignjevu Herbertu, jednom od najvećih evropskih pesnika XX veka, vide crteže, rukopise i fotografije ovog modernog klasika.

Beogradski festival evropske književnosti traje do 28. juna. Organizator festivala je Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Pročitajte i ovo...