Home VestiPolitika i društvo EPS će automatski prebaciti novac na nove račune za struju

EPS će automatski prebaciti novac na nove račune za struju

by bifadmin

Preplaćeni iznos računa za struju isporučenu do 30. juna će kupcima automatski, bez dolaska na šaltere, biti prebačen na račune kod EPS Snabdevanja, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

Ovakva odluka doneta je da bi se ukinule gužve koje su se pojavile na šalterima uoči prebacivanja dela delatnosti EPS-a na novu firmu EPS Snabdevanje.

“To nismo odmah uradili jer, strogo gledano, potreban je nalog kupca“, kazao je zamenik generalnog direktora EPS-a Životije Jovanović i dodao da kupci mogu i da podignu novac za preplaćeni iznos na šalterima elektrodistribucija.

sijalica

Zamenik generalnog direktora EPS-a je kazao i da će popust od pet odsto za redovno plaćanje za struju potrošenu u julu umesto do 25. avgusta biti produžen do 31. avgusta.

Direktor EPS snabdevanja Dejan Vasić kaže da su u toku pregovori sa bankama o omogućavanju plaćanja računa platnim karticama na svim šalterima elektrodistribucija. Trenutno to nije moguće jer EPS snabdevanje nije imalo dogovor sa bankama.

„Do kraja nedelje platne kartice moći će da se koriste na šalterima Elektrodistribucije Beograd, a do narednog obračunskog perioda i na šalterima svih ostalih elektrodistribucija“, kazao je Vasić.

Pročitajte i ovo...