Home VestiIT i nauka Microsoft promenio rukovodstvo u Srbiji

Microsoft promenio rukovodstvo u Srbiji

by bifadmin

Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji unapređen je na funkciju u okviru regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, dok je Andreas Hartl proglašen vršiocem dužnosti generalnog direktora u Srbiji.

Jugoslav Pirić je na poziciju generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji došao u septembru 2011. godine, posle skoro dve decenije međunarodnog iskustva u oblasti informacionih tehnologija. Pre angažmana u kompaniji Microsoft, Jugoslav je 6 godina radio na berzi u Torontu (TSX) u okviru projekta TOREX, prvog kompjuterizovanog berzanskog sistema u Severnoj Americi, gde je bio angažovan na unapređenju, odnosno, potpunoj automatizaciji sistema za trgovinu berzanskim obveznicama.

Jugoslav Piric_Direktor za pozicioniranje strateskih resenja za EMEA region

Po povratku iz Severne Amerike, Jugoslav Pirić prelazi u Minhen, na mesto direktor za pozicioniranje strateških rešenja za region Centralne i Istočne Evrope, da bi posle toga preuzeo funkciju generalnog direktora Microsofta u Srbiji, gde je aktivno radio na razvoju poslovanja na srpskom tržištu. Svojim dolaskom, Pirić je dodatno doprineo razvoju kompanije izgradivši jaku partnersku mrežu, kao i podržavajući rad Razvojnog centra u Beogradu koji trenutno zapošljava više od 150 ljudi.

Andreas Hartl_Novi vrsilac duznosti kompanije Microsoft Srbija

Andreas Hartl započeo je karijeru u kompaniji Microsoft pre 15 godina. Trenutno se nalazi na poziciji glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer) za region Multicountry (24 zemlje) Centralne i Istočne Evrope u okviru različitih prodajnih odeljenja zaduženih kako za korporativne, tako i za klijente srednje veličine. Pre angažmana u kompaniji Microsoft, Andreas je radio kao softverski i hardverski inženjer u Nemačkoj i Australiji. Osnovne studije završio je u Minhenu, a takođe poseduje i magistarsku diplomu iz oblasti elektrotehnike. „Srbija je uz svoje sjajne ljude i odlične mogućnosti važno tržište za Micosoft. Radujem se saradnji sa Microsoftovim timom u Srbiji, klijentima i partnerima, kao i Vladom i društvom kako bismo zajedno radili i nastavili da se krećemo u pravom smeru“, izjavio je Andreas Hartl.

Pročitajte i ovo...