Home VestiIT i nauka Štampa koja štedi

Štampa koja štedi

by bifadmin

Povećana potreba za štampanjem u malim, srednjim i većim radnim okruženjima bila je inicijalna kapisla za kompaniju Epson da pre par godina lansira novu generaciju mlaznih štampača baziranu na ITS tehnologiji, odnosno sistemu kontinuiranog dotoka mastila. Printeri i multifunkcionalci bazirani na pomenutoj troše znatno manje mastila (i do 90%) u odnosu na tradicionalna rešenja, a nude isti kvalitet otisaka (nekada i bolji) i što je jako važno nema nikakvog zastoja u štampanju jer se mastilo u eksterne kontejnere može dodavati i tokom samog procesa formiranja otiska. Dodatne pogodnosti u radu sa ITS rešenjima kompanije Epson su i povoljna cena mastila, kao i maksimlano jednostavno održavanje štampača i MF mašina…

stampaci i sl

Kod mnogih korisnika vlada zabluda da ITS štampači i multifunkcionalci moraju biti glomazni i nezgrapni jer integrišu velike bočice iz kojih se povlači mastilo, zapravo potpuno je suprotno – oni su kompaktniji i od tradicionalnih inkjet štampača sa kertridžima, a glavni razlog je to što su njihovi rezervoari sa mastilom izvedeni eksterno, odnosno pored printera. Na ovaj način dobija se na lakšem održavanju kao i na potpunoj kontroli potrošnje mastila.

Ekonomičnost je jedna od jačih strana Epson-ovih ITS štampača i multifunkcionalaca – konkretno moguće je postići uštedu i do 90% u potrošnji mastila i to iz svih modova štampe. To znači da jedno malo radno okruženje koje dnevno štampa do 100-tak otisaka A4 formata na godišnjem nivou može da uštedi oko 30.000,00 dinara samo na Epson mastilima.

Pročitajte i ovo...