Home VestiPolitika i društvo Na prvom donatorskom skupu UG Pazova sakupljeno 42,5 miliona dinara

Na prvom donatorskom skupu UG Pazova sakupljeno 42,5 miliona dinara

by bifadmin

Na danas održanom prvom Donatorskom skupu u Staroj Pazovi gde su se okupili članovi Udruženja privrednika, preduzetnika i građana opštine Stara Pazova (UG Pazova za najugroženije) sakupljeno je više 42 miliona 550 hiljada dinara, namenjenih sanaciji posledica katastrofalnih poplava, kroz restau-raciju, obnovu i izgradnju stambenih objekata u ugroženim područjima širom Srbije. U pitanju je obuhvatan projekat, koji predviđa da se do kraja ove godine sakupe značajna sredstva za pomenute aktivnosti, kao pomoć pop-lavljenim gradovima i opštinama u vrednosti od oko 200 miliona dinara.

pazova

„Inicijativa pod sloganom „Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije“ je pokrenuta pre samo nedelju dana, kada su ukupnu javnost u Srbiji iz časa u čas pogađali nesvakidašnji prizori vremenskih nepogoda i vesti o katastrofal-nim poplavama. Zahvaljujući solidarnosti i želji da se pomogne, na ovom prvom skupu, svoje donacije upisalo je više od 20 privrednika, a na ukupan iznos, donacija privrednika i naše Opštine od 39,3 miliona dinara, svoj dopri-nos dali su i građani sa dodatnih 3,25 miliona dinara“, istakao je Đorđe Radi-nović, predsednik Opštine Stara Pazova i osnivač Udruženja privrednika.

Cilj donatorskog programa je da nakon prvog skupa bude organizovan niz drugih donatorskih skupova, gde će svojim donacijama doprinos obnovi dati svi građani staropazovačke Opštine koji žele da daju svoj materijalni dopri-nos, kako bi se u što kraćem roku sakupila sredstva za sanaciju, obnovu ili potpuno novu gradnju domova građana iz područja pogođenih nezapamće-nim poplavama u našoj zemlji. Osim privrednika i lokalne samouprave u ovom prvom krugu donacija svoje donacije upisali zaposleni građani, iz pa-zovačkih kompanija Medius d.o.o. i Coopservice BMK, koji će u narednih ne-koliko meseci odvojiti 3,25 miliona dinara.

Pročitajte i ovo...