Home VestiIT i nauka Allied Telesis predstavio više detalja o svojoj viziji Softvare Defined Networking-a (SDN)

Allied Telesis predstavio više detalja o svojoj viziji Softvare Defined Networking-a (SDN)

by bifadmin

Allied Telesis, globalni provajder sigurnih IP/Enthernet svičing rešenja i vodeća kompanija u pružanju usluga IP Triple Play mreža i mrežne infrastrukture, danas je otkrio vise detalja o svojoj viziji za evoluciju Software Defined Networking (SDN).

Manje od godinu dana od lansiranja Allied Telesis Management Framework™ (AMF) rešenja, Allied Telesis je izjavio da iako postoji mnogo aktivnosti oko SND-u data centrima, usvajanje SDN-baziranih rešenja u “data” centru, usvajanje SDN-a u mrežama preduzeća će dobiti zamah tek kada se stvore aplikacije koje će pružiti pravu vrednost poslovanju. Kompanija je odlučila da će stvaranje novih poslovnih vrednosti koje proizilaze iz SDN-a zahtevati nekoliko koraka.

Allied Telesis je priznao da je prethodna SDN inovacija prvenstveno bila usmerena ka nivou kontrole, ostavljajući nivo upravljanja nedovoljno razvijenim. Imajući to u vidu, prvi korak Allied Telesis-a je bio da razvije AMF, koji je doneo inovativno rešenje koje pojednostavljuje upravljanje mrežom i smanjio operativne troškove.

Allied Telesis Management Framework

Sledeće, Allied Telesis je stvorio end-to-end sposobnu platformu za SDN koja je u skladu sa najnovijim ratifikovanim OpenFlow standardima. Ova platforma je dizajnirana da bude hibridna i da istovremeno omogućava i OpenFlow i tradicionalno inteligentno Layer 3 prespajanje i da se moze konfigurisati na per-port bazi. Ovom platformom može da se upravlja pomoću AMF-a, da bi pružila moćno i isplativo rešenje za upravljanje SDN mreže.

Konačno, Allied Telesis radi sa partnerima u kreiranju SDN aplikacije koje rešavaju poslovne probleme u “realnom“ svetu. Početni fokus je na kancelarijskim aplikacijama za poslovne korisnike.

„SDN stvara nove inovativne mogućnosti za pružanje fleksibilnih, bezbednih, pouzdanih komunikacionih mogućnosti koje se stvaraju otvaranjem prema mobilnim uređajima i sve većem usklađivanju sa mrežama velikih sistema. Allied Telesis ima višedecenijsko iskustvo u kreativnom rešavanju problema u mrežama velikih sistema, a sada je to iskustvo primenila na rešenja zasnovana na SDN-u“, rekao je Ivan Mladenović, regionalni menadžer za Balkan u Allied Telesis-u.

Moćna kombinacija AMF-a u upravljačkoj oblasti OpenFlow i u kontrolnoj oblasti pruža idealnu platformu za dalje inovacije za razvoj jedinstvenog i pametnog mrežnog rešenja. Dodatno, fleksibilna AMF platforma podržava prethodne Allied Telesis proizvode, uključujući i prekidače radne grupe i moguće je migrirati starije mrežne sisteme na AMF sistem, bez nastanka većih investicija.

U budućnosti, Allied Telesis-ov razvoj će još više poboljšati AMF/OpenFlow ponudu da podržava bežične uređaje, veće mreže i raznovrsnost poslovnih modela.

Pročitajte i ovo...