Home VestiPolitika i društvo Tim pravnog fakulteta iz Kragujevca pobednik ovogodišnjeg Big Deal takmičenja

Tim pravnog fakulteta iz Kragujevca pobednik ovogodišnjeg Big Deal takmičenja

by bifadmin

Studenti kragujevačkog pravnog fakulteta pobednici su Big Deal takmičenja koje se realizuje već treću godinu zaredom. Ove godine učestvovali su studenti pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Osnivač i organizator ovog projekta je advokatska kancelarija JPM Janković, Popović i Mitića čiji je cilj da studentima pravnih faktuleta u Srbiji pruži dodatno obrazovanje prenošenjem praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava kroz simulaciju M&A transakcija (kupovina/preuzimanje privrednih društava).

Big Deal 2014 grupna

Ovakvim pristupom, studenti imaju priliku da se sretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju unutar samih kompanija i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima, kao što je, između ostalog, učestvovanje u pregovorima oko prodaje jedne kompanije. Na taj način oni mogu realnije da sagledaju šta ih čeka nakon završetka studija i da li zaista žele da svoju karijeru nastave u pravcu kompanijskog prava. Kako bi uslovi bili što realniji, celokupna komunikacija je bila na engleskom jeziku.

Ovogodišnji Big Deal projekat pored vrhunskih takmičara i sjajnih timova pravnih fakulteta koji su učestvovali ostaće upamćen i po tome što je poslednji koji je okupio domaće pravne fakultete jer će predstojeći najavljen za 2015. godinu biti regionalnog tipa.

Pročitajte i ovo...