Home VestiPolitika i društvo Izabrani novi članovi UO Američke privredne komore

Izabrani novi članovi UO Američke privredne komore

by bifadmin

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) je na godišnjoj skupštini, održanoj u hotelu Crowne Plaza, predstavila rezultate rada u proteklih godinu dana, a glasanjem predstavnika kompanija članica izabrani su drugi potpredsednik UO, blagajnik i četiri člana Upravnog odbora ove organizacije.

Na skupštini, kojoj su pored članova AmCham-a prisustvovali i uvaženi gosti iz poslovnog, diplomatskog i medijskog sveta, za drugog potpredsednika Upravnog odbora (UO) je izabran Vladan Živanović, iz kompanije NCR, sekretar blagajnik će biti Igor Lončarević iz kompanije KPMG, a za članove odbora bez portfelja izabrani su Miša Lukić (Leo Burnett), Miloš Đurković (HP), Goran Vasić (Telenor) i Željko Vujinović (Microsoft). Mandat novog potpredsednika, blagajnika i članova UO trajaće naredne dve godine.

Predsednica UO Američke privredne komore Stejsi Kenedi istakla je da su kompanije članice tokom prethodne godine pokazale posvećenost da se ostvare ciljevi koji su postavljeni kako bi se poboljšalo poslovno okruženje u Srbiji. „Od ukupno pet prioriteta, Vlada Srbije je radila na tri, doneti su amandmani na Zakon o radu, Zakon o stečaju i Zakon o planiranju i izgradnji. Takođe, značajne mere su preduzete u cilju smanjivanja sive ekonomije, dok je Zakon o inspekcijskom nadzoru u završnoj fazi“ rekla je predsednica UO AmCham-a i najavila da će u 2015. godini fokus biti na povećanju predvidivosti fiskalnih i parafiskalnih nameta, borbi protiv sive ekonomije, kao i na predvidivosti i doslednosti sprovođenja zakona.

Maja Piščević, izvršna direktorka AmCham-a je najavila održavanje velike regionalne investiocione konferencije o potencijalima regiona jugoistočne Evrope, koja je planirana da se održi krajem marta i koja će okupiti preko 300 učesnika. „Cilj konferencije je da se region pozicionira kao atraktivna investiciona destinacija, koja obuhvata tržište od 60 miliona ljudi i ljudskim potencijalima koji su ključni resurs regiona, ali takođe i prehrambena industrija, energetski sektor, informatički sektor, turizam i auto industrija kao grane sa izuzetnim potencijalom za investitore“ najavila je Maja Pišević.

AmCham je poslovna asocijacija, koja u ovom trenutku okuplja više od 190 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su do danas investirale preko 14 milijardi evra u Srbiju i zapošljavaju više od 100.000 ljudi.

Pročitajte i ovo...