Home VestiIT i nauka Saradnja Ericssona i prestižnih univerziteta na razvoju 5G tehnologije

Saradnja Ericssona i prestižnih univerziteta na razvoju 5G tehnologije

by bifadmin

Kompanija Ericsson sarađivaće sa Kings koledžom u Londonu i Tehničkim univerzitetom u Drezdenu na razvoju 5G tehnologije.

Takođe, Ericsson će voditi projekat METIS (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society) i biće pokretač 5G PPP infrastrukture, u kojoj će operatori, kao i druge kompanije iz različitih industrija, kao što su automobilska ili pružaoci komunalnih usluga, raditi zajedno.

5G bi trebalo da pruži brzine prenosa podataka veće od 10Gbps, na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Prenos podataka, od najmanje 10 Mbps, trebalo bi da bude ostvariv svuda, uključujući i slabo naseljena ruralna područja u zemljama u razvoju.

U martu 2015. godine, kompanija Ericsson najavila je saradnju sa dva velika svetska operatora na razvoju novih 5G tehnologija i standarda. Sa australijskim operatorom Telstra, kao i južnokorejskim KT-om, Ericsson će zajedno raditi na istraživanju, analizama i testiranju 5G mobilnih tehnologija, koje će obezbediti prenose podataka brže i do 1000 puta u odnosu na današnje 4G mreže.

Pročitajte i ovo...