Home VestiIT i nauka Symantec-ov „Advanced Threat Protection“ nadmašio konkurente u nezavisnim testovima „treće strane“

Symantec-ov „Advanced Threat Protection“ nadmašio konkurente u nezavisnim testovima „treće strane“

by bifadmin

Symantec-ova zaštita od usavršenih pretnji (Symantec Advanced Threat Protection – ATP) dobila je najviše ocene u svim kategorijama testova u nedavnom nezavisnom testiranju treće strane – Miercom i Dennis Technology Labs, u konkurenciji koja uključuje FireEye, CISCO, Palo Alto Networks i Fortinet.

Miercom je objavio da je Symantec postigao za 26% bolji rezultat nego FireEye i za 18% nadmašio CISCO Sourcefire u ukupnom testu detekcije malware-a i dobio najbolje ocene u otkrivanju „usavršene stalne pretnje“ i „tehnika usavršenog sakrivanja“ – Advanced Persistent Threats & Advanced Evasion Techniques (AETs). Naime, dok je Symantec otkrio svaki testirani AET, CISCO je otkrio samo 5%, a FireEye nije otkrio nijedan od njih.

AETs su vrsta mrežnog napada koji objedinjuje nekoliko različitih poznatih metoda skrivanja i time stvara novu tehniku usmerenu na više mrežnih slojeva istovremeno. Kombinujući metode skrivanja, AET može na milione načina da izbegne otkrivanje, što ih čini „najsloženijom pretnjom današnjice“, navodi Miercom.

Pročitajte i ovo...