Home VestiIT i nauka Benq MW843UST projektor – za kristalno jasne prezentacije

Benq MW843UST projektor – za kristalno jasne prezentacije

by bifadmin

MW843UST short-throw projektor spada među najmanje potroašače energije u svojoj klasi, u odnosu na slična rešenja štedi i do 50% energije, pa i više ako se fino optimizuje njegov eco mod. Njegovo srce čini DLP projekcioni sistem koji u kombinaciji sa nativnom rezolucijom od 1280×800 piksela donosi mnoštvo naprednih mogućnosti u radu. Kontrast mu je podešen na 13.000:1, dok su uglovi vidljivosti gotovo savršeni. Od naprednih funkcija poseduje mogućnost detaljnog optimizovanja prikaza slike (dubinu i jačinu boja), kao i brojna tehnološka rešenja za dobijanje svetlije i oštrije slike.

Sve boje su maksimalno verno reprodukovane dok je detaljnost iznad proseka za ovu kategoriju proizvoda. Ovo su pokazali svi vodeći svetski kolor testovi, ukljućujući i zahtevne Altona testove. Upravo zbog toga MW843UST short-throw projektor se pored pojektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja može koristiti i za projektovanje video materijala različitog tipa, uključujući i HD filmove, ali i multimediju naprednog tipa. Proizvođač u prvi plan ističe i to kako ovaj monitor podržava napredne 3D funkcije koje će u najskorijoj budućnosti biti ključni faktor za jednu vrhunsku edu prezentciju (studenti će na primer moći mnogo realnije na predavanjima iz anatomije da vide ljudsko telo…).

Veoma važna stvar kod ovog projektora se krije i u njegovom OSD-ju. Proizvođač je mnogo energije uložio kako bi isti učinio što jednostavnijim i lakšim za upotrebu – prezenter sada može više snage da uloži na detaljnu razradu prezentacije tj. priču o istoj dok tehnički deo potpuno može da prepusti MW843UST short-throw projektoru.

Pročitajte i ovo...