Home VestiIT i nauka Veeam Softvare primećuje rast potreba kompanija za stalnom dostupnošću

Veeam Softvare primećuje rast potreba kompanija za stalnom dostupnošću

by bifadmin

Kompanijama širom sveta se čak 15 puta godišnje dešavaju neplanirani zastoji IT sistema koji uzrokuju njihovu nedostupnost. Posledica toga može biti gubitak klijenata a samim tim i prihoda, pad rejtinga brenda pa čak i negativan uticaj na elan i motivaciju zaposlenih, mogli smo čuti juče na predstavljanju kompanije Veeam našim novinarima.

U “Izveštaju o dostupnosti 2016” ove kompanije stoji da današnji korisnici usluga insistiraju na stalnoj dostupnosti (24/7/365), bilo da je reč o web stranici kompanije, službi za korisnike, e-mailu ili čak četu. Ukoliko im to neka kompanija ne ponudi korisnici se sve češće okreću njenoj konkurenciji. U Izveštaju su objavljeni i rezultati ankete sa donosiocima odluka u IT odeljenjima ovdašnjih preduzeća – njih 84% je priznalo da je prošle godine pretrpelo ’Jaz u dostupnosti’ odnosno jaz između onoga što IT može da isporuči i šta korisnici zahtevaju.

Jaz u dostupnosti košta kompanije 16 miliona dolara svake godine, a samo sat vremena zastoja sistema košta firme 80.000 dolara. Sa Veeam rešenjima poput Veeam Availability Suite v9 može se pri katastrofalnim zastojima sistema značajno značajno smanjiti vreme oporavka podataka na manje od 15 minuta, garantuje se oporavak svakog dokumenta, aplikacije ili virtualnog servera, a korisnicima je omogućena i veoma važna usluga proaktivnog monitoringa, odnosno praćenja njihovog kapaciteta i operacija i pravovremeno upozoravanje na mogući krah sistema, kako bi se on predupredio.

Saša Hederić, regionalni menadžer za Južnu i Istočnu Evropu u kompaniji Veeam Software, na predstavljanju rešenja je rekao novinarima da prema iskustvu ove globalne kompanije Balkan tehnološki ne zaostaje za ostatkom sveta, pa je i ovde prisutna svest o potrebi zaštite poslovanja rešenjima koja sprečavaju duže zastoje i gubitak podataka, što najviše ugrožava velike sisteme sa mnogo digitalnih sadržaja kreiranih u svakom minutu, kao što su telekomunikacione kompanije ili banke.

Možda je baš zbog rasta ove svesti Veeam u 2015. godini zabeležio rast prihoda od 34% od porudžbina velikih kompanija u odnosu na isti period prethodne godine. Činjenica je pak i da ova kompanija ima rešenja prilagođena i malim i srednjim preduzećima i da beleži i njihov rast interesovanja za svoje proizvode. Svakom segmentu privrede bitno je da pravovremeno izađe u susret korisnicima svojih usluga ili kupcima svojih proizvoda, te u ovu svrhu mnogi traže moderna i inovativna IT rešenja.

Kompanija Veeam Software je inače specijalizovana za obezbeđivanje dostupnosti kompanija i tu tu svrhu nudi rešenje Veeam Availibility Suite za bekap i replikaciju podataka. Veeam danas ima 183.000 klijenata među kojima i 70% kompanija sa liste najvećih američkih korporacija Fortune 500, koje zajedno u prihodima imaju 12,5 biliona dolara. Preduzeće takođe ima i 37.000 partnera širom sveta koji u svakom trenutku njegovim klijentima mogu isporučiti i prilagoditi njegova rešenja.

Pročitajte i ovo...