Home VestiPolitika i društvo Niskotarifna aviokompanija „Ryanair“ počinje sa letovima iz Niša

Niskotarifna aviokompanija „Ryanair“ počinje sa letovima iz Niša

by bifadmin

Irska avio-kompanija „Ryanair“ potpisaće danas ugovor sa niškim aerodromom „Konstantin Veliki“. To je šesta lou kost kompanija koja će leteti iz Srbije, a pored kompanije „Wizz Air“ druga koja će leteti sa niškog aerodroma.

„Wizz Air“ sada iz Niša leti ka Bazelu i Malmeu, a uskoro će i ka Dortmundu u Nemačkoj. Osim njih, sa beogradskog aerodroma lete i „EasyJet“ za Ženevu, „Air Kairo“ za Hurgadu, „Pegasus“ za Istanbul i „Norvegian“ za Oslo.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za TV „Pink“ da će „Ryanair“ početi u novembru da leti dva ili tri puta nedeljno iz Berlina za Niš.

– Ovo je jako dobra vest za sve građane koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do nemačke prestonice, ali je ovo i jako dobra vest za Niš i za jug Srbije koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti „Ryanair“ – rekla je Mihajlović.

Kako piše „Blic“, u Direktorat za civilno vazduhoplovstvo još nije stigao spisak destinacija za koje je „Ryanair“ zainteresovan. I kada to budu uradili, za željene destinacije će morati prvo da dobiju dozvolu od Direktorata.

Ova kompanija je, inače, poznata kao najjeftiniji avio-prevoznik na svetu i njene karte mogu da se kupe i za samo nekoliko evra, dok se u promotivnim kampanjama mogu naći i besplatno uz plaćanje avio-taksi. Ono što, međutim, često zameraju ovom avio-prevozniku, ali i svim ostalim lou kost je nizak kvalitet usluge i skriveni troškovi.

 

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...