Home VestiIT i nauka Kompanija Telenor Srbija transformiše korisničko iskustvo u naplati servisa

Kompanija Telenor Srbija transformiše korisničko iskustvo u naplati servisa

by bifadmin

Kompanija Telenor Srbija izabrala je kompaniju Ericsson (NASDAQ: ERIC) da implementira Ericsson Charging and Billing in One (CBiO) rešenje, novu konvergentnu platformu za naplatu svih servisa u realnom vremenu.

Kao rezultat ove implementacije, kompanija Telenor Srbija može da podržava tarifiranje i naplatu širokog dijapazona usluga za svoje rezidentne, korporativne, mobilne i fiksne pretplatnike.

„U saradnji sa kompanijom Ericsson, Telenor Srbija je implementirao konvergentni sistem naplate koji nam omogućava kako da ispunimo očekivanja naših korisnika, tako i da uvedemo nove trendove na tržište. Ovaj sistem nudi fleksibilnost ponude, širi spektar promocija, popuste, programe podsticaja, ciljane kampanje, pakete koji kombinuju različite usluge, kao i ponudu različitih tarifa našim korisnicima. Sve to je omogućeno u realnom vremenu, u skladu sa potrebama korisnika, pružajući im punu kontrolu troškova,“ rekla je Ingeborg Øfsthus, generalni direktor Telenor Srbija, i dodala: „Ponosna sam što mogu da kažem da smo prvi mobilni operater u Srbiji koji je u potpunosti prešao na konvergentni sistem naplate i da smo to uspeli da uradimo za samo godinu dana zahvaljujući izuzetnom zajedničkom timskom naporu sa kompanijom Ericsson. Kroz CBiO sistem dajemo našim korisnicima još više razloga da nas vole. Za Telenor ovo je značajan korak napred da postane omiljeni partner u njihovom digitalnom životu.“

Kompanija Ericsson je već uspešno završila migraciju kompletne pretplatničke baze Telenora Srbija na CBiO, što predstavlja prvu praktičnu primenu CBiO 3.0.1 rešenja za kompaniju Ericsson u Evropi.

Antonio Pasarela, direktor kompanije Ericsson za tržište Srbije, rekao je: „Konvergentna rešenja naplate u realnom vremenu su od suštinskog značaja za operatore kako bi ispunili rastuća očekivanja današnjih korisnika koji su stalno povezani. Ovim primerom primene dokazujemo da kompanija Ericsson ima jedinstvenu mogućnost da sprovede kompleksne projekte transformacije u kratkim vremenskim okvirima i jasno dokazujemo našu lidersku poziciju kako u sistemima podrške poslovanju (BSS), tako i u integraciji IT sistema.“

Pored migracije pretplatnika na CBiO, projekat obuhvata implementaciju više od 100 novih poslovnih i marketinških zahteva, kao dela tekućeg projekta digitalne poslovne transformacije kompanije Telenor Srbija.

Pročitajte i ovo...