Home VestiPolitika i društvo Iceberg Salat Centar: Deca stiču poljoprivredna znanja kroz igru

Iceberg Salat Centar: Deca stiču poljoprivredna znanja kroz igru

by bifadmin

Uočivši da se deca sve manje kreću a sve više koriste tehnologiju Iceberg Salat Centar, lider u proizvodnji i preradi povrća i voća na domaćem tržištu, je prošle godine pokrenuo projekat „Mali poljoprivrednici“. Za samo četiri meseca preko 3,500 mališana koji su učestvovali u projektu upoznali su se sa procesom uzgajanja povrća i voća i posredno motivisali da od najranijeg uzrasta krenu da se hrane zdravo.

Projekat podrazumeva organizovane besplate posete kompaniji namenjene deci uzrasta od 3 do 9 godina. U prvom delu posete deca zajedno sa agronomima kompanije obilaze njive na kojima mogu videti kako se salata i ostalo povrće uzgaja na otvorenom polju i u plastenicima. Nakon toga odlaze do specijalno ograđenih bašti, gde uz pomoć Jabučila i Šargareposlave (Iceberg Salat Centar Junior maskota), sade svoju prvu salatu. Trajanje programa je oko sat vremena.

 

07

 

Kompanija je locirana u Surčinu, na samo 12 kilometara od centra grada, gde svoje povrće uzgaja na oko 30 hektara zemlje.

Iceberg Salat Centar ovim putem poziva vrtiće i škole koji su zainteresovani za organizaciju grupne posete da se kontaktiraju kompaniju na 060 8412 847 ili malipoljoprivrednici@salatcentar.com. Poseta uglavnom izgleda ovako:

• Dolazak dece
• Uvodna priča agronoma par minuta
• Obilazak polja sa agronomima: 20tak minuta. Deca imaju prilike da vide kako se salata gaji na otvorenom polju, potom u plastenicima
• Povratak u dvorište firme i sadnja: 20tak minuta. Decu dočekuju maskote Jabučilo i Šargaleposava i vode ih do ograđenih bašta gde deca uče da sade salatu i ostalo povrće.
• Osveženje i igra sa Iceberg junacima: 10tak minuta. Nakon sadnje deca peru ruke, dobijaju vode, i malo odmore na travi gde se igraju sa junacima
• Odlazak: U odlasku deca dobijaju na poklon bojanku sa pesmicama o jabuci, šargarepi, krušci, paprici i krastavcu (kroz pesmu uče šta je za šta dobro) i dobijaju kesice zdrave užine – seckana jabuka i seckana šargarepa

Pročitajte i ovo...