Home Promo Otvorene prijave za startap program Colosseum Sports Tech Serbia

Otvorene prijave za startap program Colosseum Sports Tech Serbia

by bifadmin

Otvorene su prijave za prvi program podrške startapima u Srbiji koji razvijaju inovacije u oblasti sporta – Colosseum Sports Tech Serbia, a koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport.
Jedinstveni petomesečni program nastoji da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i olakšala i ubrzala primena tehnoloških rešenja, a startapima u ranoj fazi razvoja obezbedila podrška za dalji razvoj njihovih ideja.
Timovi koji prođu selekciju će već od juna imati priliku da kroz radionice, individualne sesije i mentorstvo uče i povežu se sa najboljim stručnjacima iz sveta sporta i biznisa, dok će najbolji među njima tokom studijskog putovanja u Izrael dobiti dodatnu podršku za dalji razvoj svog startapa. Mogućnost da konkurišu imaju startapi koji razvijaju nova tehnološka rešenja u svim sferama sporta: razvoj sportista, analiza podataka, esport, prenosive tehnologije, wellness i ishrana, mediji i emitovanje sportskih događaja i sl.
Prijave su otvorene do 26. maja na zvaničnom sajtu programa www.colosseum-serbia.rs.
U nameri da se startapima omogući uvid u trendove i potrebe industrije, a istovremeno podstakne diskusija o uticaju i značaju primene tehnoloških rešenja u oblasti sporta, u Naučno-tehnološkom parku Beograd će 15. maja biti organizovan i Colosseum Sports Tech Summit, centralni događaj programa koji će okupiti vodeće međunarodne eksperte, sportiste, sportske organizacije i inovatore. Na Samitu će između ostalih govoriti i: bivši odbojkaš Vanja Grbić, sportski menadžer Miško Ražnatović, Dror Briger (Playsight), Ivana Đerisilo, Orel Greenfield (UEFA/FIFA referee), prof. Duško Iilć (DIF), Paul Kandel (Intel Sports), izraelska plivačica Adi Bichman, Mihajlo Džaril (Fortuna Esports) i drugi.  Prijave za Samit su besplatne i dostupne na zvaničnom sajtu programa.
Sports-tech industrija napreduje neverovatnom brzinom, privlačeći sve veći broj investicija, a podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti, Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.
Realizaciju programa Colosseum Sports Tech Serbia, podržali su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije kao i Ambasada Izraela u Beogradu.

 

Pročitajte i ovo...