Home TekstoviB&F Plus Paranormalna imovina – Samo za ulagače sa izrazitim „apetitom za rizik“!

Paranormalna imovina – Samo za ulagače sa izrazitim „apetitom za rizik“!

by bifadmin

Obožavate izazove i imate sve naučnofantastične osobine koje kompanije traže u oglasima za posao. Inovativni ste preko svake mere, toliko da ste neshvaćeni vizionar, daleko ispred svog vremena. Evo „disruptivne“ prilike za ulaganja dok masa traži prevaziđene sigurne luke, bežeći pred pandemijom. Budite u društvu odabranih milijardera koji su prešli granicu mogućeg.

Ranč sa najjačim obezbeđenjem u američkoj saveznoj državi Juta, a verovatno i među najčuvanijima u SAD, poznat je pod više imena: „Ukleti ranč“, „Pakleni ranč“, te kao ranč „Skinvoker“, odnosno „Kožohodač“. Ako ne znate šta je „Kožohodač“, odmah ćemo vam proširiti vidike. To je biće koje ne pripada ovome svetu, iz takozvane vrste veštičijih stvorenja, koje ima moć da se pretvara u različite oblike.

Ovo biće je deo mitologije Navaho Indijanaca, a verovanje u njega se u moderno doba tretiralo kao sujeverje. Sve dok se nije umešala nauka plaćena privatnim kapitalom, a bogami posle i javnim, pa je indijansko sujeverje odjednom postalo projekat za pomeranje granica u ljudskim saznanjima a na dobrobit svekolikog čovečanstva.

Pre tog revolucionarnog iskoraka, seosko imanje se zvalo sasvim obično – ranč porodice Šerman, mormona koji su kupili imanje 1994. godine. No, kako se posle pisalo po lokalnim novinama, još se nisu ni raspakovali kada se pojavio ogromni zli vuk „koji je više ličio na đavola nego na životinju“ i koga je glava porodice, Teri Šerman, zdušno izrešetao iz puške, ali životinja nije ustuknula, „niti je bilo kapi krvi“.

Na kraju je jezivo biće samo otišlo kao što je i došlo, a potom su usledile neobjašnjive pojave, sve redom kao sa spiska fanatičnih ufologa i sledbenika paranonormalnih fenomena.

Staza u drugi svet

Dakle, Šermanovi su viđali ogromne truoglove okružene svetlima koji su nečujno lebdeli nad imanjem, narandžaste krugove na noćnom nebu kroz koje se video ulaz u neki drugi svet u kojem je bio dan, krugove u žitu nepoznatog porekla…

Pored nebeskih priviđenja, tu su bila i ona manje lebdeća, poput nepoznatih grabljivaca sa kandžama na konjskim nogama. U goste im je došlo i stvorenje koje je ličilo na Jetija, pa onda amorfno čudovište koje je urlikalo kao lav i medved istovremeno. Ali meru je prevršilo kada je počela da im nestaje sva stoka sa imanja.

Izgleda da su veštičija bića ili vanzemaljci – o kome god se radilo – imali baš zavidan apetit, pošto su Šermanovi jednom prilikom videli kako se nekoliko njihovih krava „uznosi u nebo, kao da ih neko ili nešto usisava“, opisivao je Teri Šerman kada je konačno rešio da progovori o muci koja ih je snašla, ali ne komšijama nego saosećajnom lokalnom novinaru.

Tako je imanje postalo poznato kao „staza u drugi svet“. Sada su Šermanove, pored nezemaljskih bića, posećivala i ona mnogo dosadnija, gomile ovozemljskih radoznalaca i „istraživača“ paranormalnih fenomena. Kada je porodica već mislila da iz njihovog očaja nema izlaza, osim da možda i sami probaju da se uznesu za kravama, iznenada se pojavio spasilac, kao u holivudskim filmovima.

Poslovni čovek kosmičkih vidika

Spasilac nije bio niko drugi do hotelski magnat Robert Bigelou, poslovni čovek kosmičkih vidika. Da, to je onaj milijarder koji je obećavao nagradu od 50 miliona dolara onome ko napravi svemirski brod sa pet mesta koji će, kao kombi, redovno prevoziti putnike između Zemlje i Meseca. Jeste, on je najavljivao da će do 2015. godine za goste biti otvoren hotel „Nautilus“ na zaista ekskluzivnom mestu – u Zemljinoj orbiti.

Posle je predstavio još ambiciozniji plan – slanje modula na naduvavanje u svemir 2021. godine, od kojih će se praviti prva privatna svemirska stanica, ujedno i hotel. Objekat pod nazivom „Olimpus“, koštaće najmanje 500 miliona dolara, ali će prema rečima svoga tvorca biti jeftiniji za održavanje a dva puta veći od postojeće Međunarodne svemirske stanice (ISS).

Bigelou se, međutim, nije toliko trsio u javnosti poduhvatom koji je započeo još 1995. godine, osnovavši „Nacionalni institut za otkrivačku nauku“ namenjen isključivo proučavanju NLO i paranormalnih fenomena, na čelu sa biologom Kolmom Helerom. Pod pokroviteljstvom ovog instituta, Bigelou je godinu dana kasnije kupio imanje od Šermanovih za dvesta hiljada dolara, s ciljem da se prouče neobjašnjivi fenomeni.

Doneta je najnaprednija naučna oprema u to vreme, uključujući i mnoštvo kamera, a ranč je ograđen, postavljene su jake straže i čak je u novinama objavljeno upozorenje da će „svi koji pokušaju da stupe na posed bez dozvole biti uhapšeni i zatvoreni po sili zakona“.

Crni fond za vanzemaljce

Prema navodima u knjizi „Lov na Kožohodača“, članovi istraživačkog tima su imali više od sto susreta sa tajanstvenim bićima, dešavale su se neobične pojave kao i u vreme kada su na posedu živeli Šermanovi, a sam Helerom je ispričao da je imao noćni susret sa jezivim čovekolikim bićem žutih očiju koje je odgovaralo indijanskim opisima Kožohodača. No svi ti fenomeni su se pokazali izuzetno otpornim na kamere i tehnologiju, tako da baš ništa nije zabeleženo na snimcima, niti su se istraživanja onostranog pomerila s mrtve tačke u ovome svetu.

Nedostatak rezultata nije smetao da se Bigelou kvalifikuje kao poznavalac materije, a još više kao najveći donator u izbornoj kampanji američkog senatora Harija Rida, za posao sa Pentagonom vredan 22 miliona dolara čiji je cilj bio potraga za vanzemaljskim životom. Kompanija „Bigelou aerospejs“ je dobila ugovor za projekat pod zvaničnim nazivom „Program za identifikaciju naprednih pretnji u vazdušnom prostoru“, koji je prema pisanju „Njujork tajmsa“ klasifikovan kao tajni program i finansiran iz „crnog budžeta“ Pentagona.

Bigelou je „diversifikovao“ posao na razne podizvođače pa je teško ući u trag na šta je taj novac ustvari potrošen, no imajući u vidu gostovanja predstavnika američkih bezbednosnih agencija na paranormalnom ranču, kao i samog senatora Rida, vrlo je verovatno da je i dobar deo javnog novca završio u jurnjavi za stvorenjima iz drugih dimenzija. Ovaj projekat je zvanično trajao od 2007. do 2012. godine, a bivši vojni obaveštajci su za „Njujork tajms“ tvrdili da je nastavljen i posle tog perioda, samo što su ga preuzeli CIA i američka ratna mornarica.

Novi vlasnik u jakni Terminatora

Kako bilo, Bigelou je, po svoj prilici rešen da se usredsredi na gradnju hotelske imperije u svemiru i na marketing za privlačenje gostiju sa tržišta vanzemaljaca, prodao ranč u Juti kompaniji „Adamantijum holdings“ za tričavih 4,5 miliona dolara. Odmah po kupovini, radnici kompanije su zatvorili sve puteve, ogradili imanje bodljikavom žicom kroz koju protiče struja, postavili još novije i naprednije kamere i još naoružanije stražare.

Četiri godine nije se znalo ništa o događanjima na ranču, pa čak ni ko je zaista novi vlasnik. Sve dok u martu nije krenula panika zbog korone. Baš tada, Brendon Fugal, još jedan američki milijarder koji je zgrnuo bogatstvo na nekretninama, ali i ulažući u tehnološke kompanije za proizvodnju softvera specijalizovanih za medicinu, otkrio je javnosti da je on novi vlasnik ranča u Juti, koji je kupio s ciljem da nastavi istraživanja tamo gde je Bigelou stao.

Fugal, osim što je starstveni kolekcionar rekvizita iz holivudskih naučnofantastičnih filmova poput jakne koju je nosio glavni junak u filmu „Terminator“, kao i Bigelou duboko veruje da je istina „tamo negde napolju, u drugoj dimenziji“. Takođe, podjednako je spreman da ulaže novac u ambiciozne ali propale projekte kao što je bio pokušaj da se napravi antigravitacioni uređaj za proizvodnju čiste energije.

Televizijski kanal „Histori“ dobio je prava da snimi dokumentarni film o istraživanjima na ranču „Skinvoker“, koji je emitovan 31.marta ove godine, a tokom prethodna dva meseca Fugal je šakom i kapom delio intervjue američkim medijima, ubeđujući javnost da su istraživanja na ranču od izuzetnog značaja za nauku.

Ako ništa drugo, to je bila prilika, kako je rekao jedan američki novinar najavljujući Fugalovo gostovanje u emisiji, „da makar na kratko skrenemo crne misli sa korone“.

Finasije TOP 2019/2020

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar