Home VestiZabava Japan: “Rad od kuće” u panoramskom točku

Japan: “Rad od kuće” u panoramskom točku

by bifadmin

Najnovija atrakcija u Japanu, u kojem su kao i u ostatku sveta zbog korone kancelarije uglavnom ispražnjene, je rad u kabinama panoramskog točka.

Pandemija je značajno uticala na promenu načina na koji obavljamo svoje poslovne dužnosti, poslavši veliki broj kancelarijskih radnika u njihove domove da obavljaju sastanke preko Zoom-a, a ostale aktivnosti u pauzama između kuvanja i brige o deci.

Mnogi od njih se međutim žale da im rad od kuće ne odgovara jer ne mogu da se skoncentrišu na svoj posao. To je problem sa kojim se suočavaju zaposleni svuda u svetu ali Japanci, poznati po svojoj proaktivnosti, već uveliko rade na njegovom rešavanju.

U toj zemlji svakim danom raste ponuda prostora kojima to nije bila namena ali sada služe za kancelarijski rad, uz obezbeđivanje poštovanja mera zaštite od korona virusa. Primera radi, neki pabovi i karaoke klubovi su pretvoreni u privremene kancelarije. Međutim, oni ipak ne spadaju u najneobičnija mesta za rad. Ovu titulu osvojile su kabine visokih panoramskih točkova u zabavnim parkovima.

Japanci naime rade u zabavnim parkovima. Na njima je samo da na posao ponesu svoj laptop a ostalo im obezbeđuju pružaoci ove usluge. U tu uslugu spadaju i „kancelarije“ u staklenim kabinama visokih točkova koji se vrte u krug. Naravno, nije moguće provesti celo radno vreme u panoramskim točkovima, niti bi to bilo izvodljivo zbog nepostojanja sanitarnih uslova. Posetioci obično u zabavnim parkovima provode sedam časova od kojih je jedan sat izdvojen za ovu aktivnost.

Zapadni mediji naširoko pišu o ovoj atrakciji ali ne nude odgovor na jedno bitno pitanje – zašto ljudi rade u panoramskim točkovima? Osim zato što je zabavno. A možda je to sasvim dovoljan motiv.

Foto: erwin66as, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar