Home VestiZabava FEST i BELEF će biti održani pred publikom ukoliko se stabilizuje epidemiološka situacija

FEST i BELEF će biti održani pred publikom ukoliko se stabilizuje epidemiološka situacija

by bifadmin

Za razliku od nekih drugih kulturnih manifestacija FEST i BELEF će najverovatnije biti održani uživo, a ne onlajn.

FEST će najverovatnije biti održan od 2. do 11. aprila, dok se realizacija jubilarnog 30. izdanja Beogradskog letnjeg festivala BELEF planira za kraj juna ili početak jula, saopštio je Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Kada je reč o terminu održavanja za FEST, smatra se da će u prilog novim terminima održavanja manifestacija ići i to da će se do aprila već osetiti pozitivne posledice vakcinacije protiv kovida-19, koja u Srbiji uzima zamah, a svakako će biti još masovnija u februaru i martu, kako kod nas u zemlji, tako i u inostranstvu, ocenjuju u CEBEF.

„Plan je da se program FEST prikaže u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen“, najavili su u saopštenju.

Beogradski letnji festival BELEF planira se za kraj juna ili početak jula, ali sa preoblikovanim konceptom i sa podnaslovom Beogradska letnja scena, kažu u CEBEF, i najavljuju da će naglasak ubuduće znatno više biti na pozorištu.

U CEBEF smatraju da se na taj način nastavlja prošlogodišnja ideja okupljanja ne samo gradskih, već i teatara iz ostalih delova Srbije, „u nekoj vrsti produžetka redovne sezone i selekcijom najatraktivnijih predstava koje će se igrati na otvorenom na više punktova u Beogradu“.

Podsećaju i da je sekretarijat za kulturu grada Beograda raspisao redovni godišnji konkurs, koji će biti otvoren za prijave do 1. marta.

Izvor: N1

Foto: funnytools, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar