Home VestiZabava Ilon Mask uspeo da obori i vrednost dogecoina

Ilon Mask uspeo da obori i vrednost dogecoina

by bifadmin

Ilon Mask, samoproklamovani “otac dogecoina”, kriptovalute koja i bez njega nije imala baš svetlu budućnost, uspeo je da obori njenu vrednost za skoro 30 odsto samo jednim pojavljivanjem na televiziji.

Dogecoin je pre sedam godina nastao u šali, parodirajući pomamu za kriptovalutama. Dugo nije bio interesantan investitorima, sve dok, pre nekoliko meseci, Mask nije počeo da ga promoviše na svom Tviter nalogu, podstakavši tako svoje fanove da počnu sa ulaganjem u ovu kriptovalutu.

Vremenom je njena vrednost rasla. Samo u poteklih mesec dana vrednost dogecoina je povećana za 1.047%, te je pre pet dana on vredeo 67 centi.

Tada su analitičari govorili da će pojava Ilona Maska u poznatoj NBC-evoj emisiji “Saturday Night Live” značajno uticati na vrednost ovog digitalnog novčića. I jeste uticala, samo veoma negativno.

Naime, posle nastupa američkog biznismena u subotu u pomenutoj emisiji, dogecoin je pao za 29,5 odsto na 49 centi. Sve ovo se desilo pošto je Mask šaljivo govorio o ovoj valuti, zvučeći kao da se ne radi o ozbiljnoj kriptovaluti, i tvrdeći da je on njen “otac”. Šlag na tortu bila je pojava njegove majke u emisiji, koja je Maska pitala šta joj je kupio za Dan majki, i preduhitrila njegov odgovor sa “Nadam se da nije u pitanju dogecoin”.

Međutim, izgleda da ove šale nisu prijale investitorima u dogecoin koji su posle emisije počeli masovno da ga rasprodaju. No, ni ta rasprodaja nije dugo trajala.

Kao što se često dešava na izrazito volatilnom tržištu kriptovaluta, već sutradan je dogecoin počeo da se oporavlja i porastao na 57 centi, što je doduše i dalje niže nego što je vredeo pre nego što se Mask pojavio u emisiji.

Foto: MazRx, Wikipedia

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar