Home VestiPolitika i društvo 75 miliona dinara za uklanjanje diviljih deponija u Srbiji

75 miliona dinara za uklanjanje diviljih deponija u Srbiji

by bifadmin

Gradovi i opštine mogu da kandiduju projekte za prevenciju nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada, koje će Ministarstvo zaštite životne sredine u ovoj godini sufinansirati sa 75 miliona dinara, prenosi Energetski portal.

Kako je objasnila ministarka Irena Vujović, sredstva će biti dodeljena u maksimalnom iznosu od 80 odsto opravdanih troškova, a najmanje 20 odsto troškova snosiće grad ili opština, pri čemu će glavni kriterijumi za dodelu sredstava biti stepen opšteg uticaja i značaj projekta za životnu sredinu, kao i spremnost projekata.

“Rok za prijavu počeo je 7. juna, a trajaće do 22. juna ove godine. Lokalne samouprave i gradske opštine koje imaju problem s divljim deponijama na svojoj teritoriji, treba da iskoriste priliku i prijave projekte kako bi dobile podršku države”, kaže Vujović.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo je po prvi put raspisalo ovakav konkurs, jer u Srbiji, na žalost, ima veliki broj divljih deponija, koje su često u blizini reka ili u gradskim zonama blizu naselja.

Dokumentacija potrebna za konkurs dostupna je na internet stranici Ministarstva i na portalu e-Uprava. Konačne rang liste biće objavljene na internet stranici Ministarstva i Portalu e-Uprave, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Energetski portal

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar