Home VestiPolitika i društvo Sportisti sa najvećom zaradom u 2021. godini

Sportisti sa najvećom zaradom u 2021. godini

by bifadmin

Kada se pomene velika zarada među sportistima svi prvo pomisle na fudbalere, što je sasvim opravdano, međutim ove godine najveće prihode imao je MMA borac Konor Mekgregor. Kontroverzni Irac je sa zaradom od 180 miliona dolara postao najplaćeniji atleta 2021. godine.

Slede ga fudbaleri Lajonel Mesi sa zaradom od 130 miliona dolara i Kristijano Ronaldo sa svojih 120 miliona. Na četvrtom mestu je Dak Preskot koji se bavi fudbalom ali američkim, a iza njega su košarkaš Lebron Džejms, brazilski fudbaler Nejmar, teniser Rodžer Federer, vozač formule Luis Hamilton, igrač američkog fudbala Tom Brejdi i košarkaš Kevin Durant.

Sudeći prema Forbsovim podacima, 50 naplaćenijih svetskih sportista ove godine je zaradilo 16 odsto novca više nego prošle. Konkretnije, u 2021. oni su zaradili ukupno 2,8 milijarde dolara, što je za 150 miliona više nego u 2020. U ovoj grupi sportista sa najdebljim novčanikom najviše je igrača američkog fudbala (18), košarkaša (13), fudbalera (8) i tenisera (4).

Među 50 sportista sa najvećom zaradom nalaze se tek dve žene, obe teniserke – Naomi Osaka i Serena Vilijams – što svedoči o velikoj rodnoj neravnopravnosti koja i dalje vlada u sportu.

Koliko su i kako sve sportisti zarađivali na nedavno održanim Olimpijskim igrama možete pročitati na ovom linku. 

Izvor: Visual Capitalist

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar