Home VestiPolitika i društvo Kim Kardašijan i Flojd Mejveter tuženi zbog manipulacija sa kriptovalutama

Kim Kardašijan i Flojd Mejveter tuženi zbog manipulacija sa kriptovalutama

by bifadmin

Protiv američke starlete Kim Kardašijan i bivšeg boksera Flojda Mejvetera podneta je kolektivna tužba zbog malverzacija vezanih za jednu malo poznatu kriptovalutu.

U pitanju je digitalna valuta pod imenom EthereumMax koju su njih dvoje u više navrata promovisali svojoj višemilionskoj publici na društvenim mrežama. Na taj način su doveli u zabludu investitore i veštački naduvali cenu pomenute kriptovalute, stoji u pomenutoj tužbi. Još uvek nije poznato da li su i koliko bili plaćeni za objave o toj kriptovaluti.

Kim Kardašijan je tužena zato što je pominjala EthereumMax na društvenim mrežama, dok za Mejvetera piše da je na jednom svom boks meču prihvatao ovu valutu kao monetu za plaćanje ulaznica. Pored toga, on je na jednoj konferenciji o kriptovalutama promovisao EthereumMax, i tada je izviždan od strane publike.

Inače, tužbu su pokrenuli osobe koje su investirale u tu kriptovalutu između maja i juna 2021. godine, posle čega su pretrpele velike finansijske gubitke budući da je EthereumMax u međuvremenu izgubio 97 odsto vrednosti. One smatraju da su Kardašijan i Mejveter krivi za njihov gubitak i da je u pitanju manipulisanje njenom vrednošću kakvo smo imali prilike više puta da vidimo u javnosti od strane Ilona Maska.

Takođe, kako se navodi u tužbi, sam naziv EthereumMax dovodi u zabludu investitore da se radi o kirptovaluti koja ima veze sa drugom najjačom digitalnom valutom na svetu, što nije slučaj.

Izvor: CNBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar